De Amerika's


Soja verwoest Argentijnse bodem

24 april 2017 - 16:00
In de buurt van Argentijnse sojaplantages komen steeds meer overstromingen voor. Volgens de autoriteiten ligt het aan de klimaatverandering. Milieubeschermers wijzen naar de intensieve landbouw.

Het nieuwe Silicon Valley ligt in Guadalajara

24 april 2017 - 07:00
De Mexicaanse deelstaat Jalisco is een belangrijke technologische hotspot geworden. Talent dat in het verleden nog steevast naar Silicon Valley afreisde, blijft nu liever thuis. Dat komt door de verbeterde infrastructuur, maar ook door nieuwe visumbepalingen in de VS.

Mark Zuckerberg: Half genie, half waanzinnige

20 april 2017 - 07:00
Met Facebook bouwde Mark Zuckerberg een van de succesvolste bedrijven van onze tijd, met trekjes van een messianistische sekte. In een voorpublicatie uit zijn boek Start-upmania beschrijft voormalig Facebookmedewerker Antonio García Martínez hoe Zuckerberg op oorlogspad grote concurrent Google eronder kreeg.

Onzichtbaar Oregon

12 april 2017 - 16:00
Het lijkt alsof de makers van deze time-lapsevideo niet met hun vingers van de kleurcorrectieknop konden afblijven, maar er is iets anders aan de hand: ze filmden de schoonheid van de Amerikaanse staat Oregon met infraroodcamera’s. Het resultaat is verbluffend.

Trump en Rusland: nieuwe ontwikkelingen en handige infographics

4 april 2017 - 15:54
Bijna dagelijks komen er nieuwe berichten naar buiten over de banden tussen Donald Trump en het Rusland van Vladimir Poetin. Mocht het je beginnen te duizelen, dan heeft The Washington Post een helder overzicht dat voortdurend wordt aangepast .

Over een valse Renoir en een man die tijdelijk opstond uit de dood

3 april 2017 - 16:00
Oplichting is van alle tijden en vindt overal plaats. Ook in de wereld van de kunst waar vervalsingen van beroemde meesters regelmatig van eigenaar wisselen voor enorme bedragen. Onlangs deed een rechter in New York uitspraak over een bijzonder geval .

Schrijvers van de straat

1 april 2017 - 08:00
James Parker is hoofdredacteur van The Pilgrim, een literair tijdschrift in Boston dat wordt volgeschreven door daklozen. Zijn gezag is beperkt en de deadlines zijn vaag, maar daar krijgt hij wel wat voor terug: ‘Aan elk stuk hangt een schitterende, komeetachtige staart van biografisch materiaal.’

Alaska voor zeven miljoen dollar

31 maart 2017 - 07:00
Gisteren was het precies 150 jaar geleden dat Rusland voor 7,2 miljoen dollar Alaska aan de Verenigde Staten verkocht: ruim anderhalf miljoen vierkante meter land. The Atlantic wijdt een fraaie fotoserie aan Alaska , dat na de aankoop Alaska Territory werd genoemd en in 1959 Amerika’s 49ste staat werd.

De zaak Odebrecht: corruptieschandaal van ongekende omvang

30 maart 2017 - 16:00
Sinds de spectaculaire arrestatie in 2015 van een van de machtigste zakenmensen van Brazilië, neemt de opschudding over de corruptiezaak rondom bouwbedrijf Odebrecht toe. Presidenten en hooggeplaatsen in Zuid-Amerika en elders zien de toekomst angstig tegemoet.

Wetenschappelijk ‘bewijs’: katten zijn aardig

29 maart 2017 - 16:00
Kattenhaters moeten nu toch echt hun mond houden, want volgens een wetenschappelijk onderzoek van de Oregon State University zijn katten aardige dieren, schrijft Vice .

De Amerika's » Archief