De Amerika's


Donnerwetter!

13 december 2017 - 07:00
Filmmaker en fotograaf Dustin Farrell legde met zijn high-speed camera in een maand ruim 30.000 kilometer af in Amerika om bliksem vast te leggen. Het resultaat is adembenemend.

Een algoritme om seriemoordenaars te vangen | Video

11 december 2017 - 07:00
De gepensioneerde Amerikaanse journalist Thomas Hargrove vroeg zich af of hij een computer kon leren seriemoordenaars te herkennen in data. Het antwoord is: ja.

Google Streetview weet wat je stemt

8 december 2017 - 07:30
Toegegeven, vooralsnog werkt de methode alleen nog in de VS waar het politieke landschap gepolariseerder is dan in Nederland, maar toch: een team van Stanford doet betrouwbare voorspellingen over politieke voorkeur en demografie op basis van Google Streetview.

Bill Gates, bouw die stad alsjeblieft niet

6 december 2017 - 16:00
Microsoft-oprichter Bill Gates wil een modelstad gaan bouwen in de buurt van Phoenix, Arizona. Doe maar niet, vindt journalist Keith A. Spencer, want tal van eerdere experimenten met privé-utopia’s laten zien dat dit geen goed idee is.

Vergeleken met Russiagate was Watergate kinderspel

28 november 2017 - 16:00
Een vergelijking tussen de Rusland-affaire en Watergate is gauw gemaakt, schrijft commentator Andrew Cohen. Maar de huidige zaak is veel ernstiger.

De verzwegen oorlog in Jemen | Video

25 november 2017 - 08:00
Journalist en mede-oprichter Jeremy Scahill van The Intercept, alom geprezen om zijn onderzoeksjournalistiek, doet in deze video/podcast een emotionele oproep om de slachting die Saoedi-Arabië aanricht in Jemen met hulp van de VS en Groot-Brittannië, tot voorpaginanieuws te maken.

Dit zijn de grootste Amerikaanse bedrijven van de afgelopen 100 jaar

23 november 2017 - 16:43
Deze lijst met de tien grootste Amerikaanse bedrijven in marktwaarde sinds 1917, laat zien hoezeer de economie is veranderd: van zware industrie, via energie en goederenproductie naar hedendaagse platformbedrijven als Apple, Alphabet en Facebook.

Nobellaureaten opgelucht: geen ontmoeting met Trump

16 november 2017 - 07:00
Donald Trump breekt met de gewoonte Amerikaanse Nobelprijswinnaars in het Witte Huis te ontvangen. De betrokken wetenschappers lijken daar niet echt rouwig om te zijn.

‘Yimby’ pikt de woningnood niet langer

15 november 2017 - 16:00
Na de nimby’s heb je nu ook de yimby’s (yes, in my backyard). Deze snelgroeiende beweging van boze millennials eist dat er betaalbare woningen worden gebouwd. Oók als daarvoor een moestuintje moet sneuvelen.

Toerist in andermans ellende

13 november 2017 - 07:00
Op excursie in Los Angeles kan men ingewijd worden in de wereld van de gangs. Ex-leden geven uitleg over het leven in ‘the hood’, over de Sugar Skulls, Crips en de Killaz. ‘Borg is er niet bij. Deze shit laat je niet los.’

De Amerika's » Archief