De Amerika's


Telefooncellen in New York vertellen verhalen van immigranten

29 juni 2017 - 07:00
Nu de ooit iconische telefooncellen ook in New York steeds meer tot het verleden gaan horen, blaast de Afghaans-Amerikaanse kunstenaar Aman Mojadidi ze met een nieuw kunstproject nieuw leven in. In plaats van normale gesprekken klinken nu de persoonlijke verhalen van immigranten uit de telefoonhoorns.

Er dreigt een tekort aan wiet in Canada

28 juni 2017 - 07:00
Canada loopt tegen een bijzonder probleem aan na het voorgenomen besluit om het gebruik van marihuana officieel toe te staan. Het land is namelijk bijna door zijn legale wietvoorraad heen.

Clooney maakt klapper

23 juni 2017 - 07:00
Acteur en regisseur George Clooney maakt zijn allergrootste financiële klapper. Niet met een film, maar met tequila. 

Dit zijn de kosten van afpersing in El Salvador

22 juni 2017 - 16:00
El Salvador telt 6,5 miljoen inwoners en daarvan zijn er zeker 60.000 aangesloten bij pandillas , georganiseerde bendes als MS-13 en 18th Street. De gevolgen van hun afpersingspraktijken zijn desastreus voor de economie en het welzijn van de Salvadorianen, zo blijkt uit een onderzoek van de regering.

De oorsprong van de fidget spinner ligt bij Palestijnse opstand

20 juni 2017 - 17:15
De ontwerpster van de fidget spinner, het rustgevende draaispeeltje dat in korte tijd een wereldwijde rage werd, zegt dat Palestijnse stenengooiers de basis van het idee vormden.

Een metrokaart van het Romeinse Rijk

19 juni 2017 - 16:00
Het kostte hem nogal wat zoek- en speurwerk, maar eindelijk heeft Sasha Trubetskoy het voor elkaar. Hij bracht alle wegen van het Romeinse Rijk in kaart alsof het een metroplattegrond betreft.

Uber: schandalen en pr-blunders

19 juni 2017 - 07:00
Travis Kalanick, de CEO van taxibedrijf Uber, maakte vorige week bekend dat hij voor onbepaalde tijd met verlof gaat om zich te bezinnen. Niet zo verrassend, want het bedrijf stapelt schandaal op schandaal en blunder op blunder.

Een kadootje van The Met: 464 kunstboeken gratis online

18 juni 2017 - 08:30
Het onvolprezen Metropolitan Museum of Art in New York, in de volksmond ook wel bekend als The Met, heeft 464 kunstboeken online gezet, meldt Open Culture .

De getekende vrouw

15 juni 2017 - 16:00
In het begin van de vorige eeuw werden de leden van de Osage-indianenstam plotseling schatrijk, toen er olie werd ontdekt onder hun reservaat in Oklahoma. Niet lang daarna werden tientallen van hen op mysterieuze wijze vermoord. In 1923 kreeg de voorloper van de FBI opdracht om de zaak te onderzoeken. Bijna een eeuw later ontdekte New Yorker-journalist David Grann dat de moorden nog veel omvangrijker waren dan de FBI destijds naar buiten bracht. In deze voorpublicatie uit zijn boek De maand van de bloemendoder maken we kennis met de Osage-vrouw en haar familie, die de belangrijkste slachtoffers werden van de samenzwering.

De zwemmende uil

12 juni 2017 - 07:00
Een groepje natuurliefhebbers was eind vorig jaar op trektocht door een canyon bij Lake Powell, op de grens van Utah en Arizona, en trof een zwemmende uil aan. Heel bijzonder, maar uniek is het niet, volgens experts.

De Amerika's » Archief