De Amerika's


Lijkenpikken als ambacht

20 oktober 2017 - 16:00
De een zijn dood is de ander zijn handeltje, in Guatemala. Elk lijk telt voor de calaqueros (letterlijk: skeletjagers), die de hele stad afzoeken naar doden om de aanbrengpremie van een begrafenisonderneming op te strijken.

10 miljoen dollar voor de val van Trump

16 oktober 2017 - 07:00
Larry Flynt, uitgever van het Amerikaanse pornotijdschrift Hustler , looft in een paginagrote advertentie in The Washington Post 10 miljoen dollar uit voor materiaal dat leidt tot de afzetting van Donald Trump.

Hillary Clinton: ‘Trump is een gevaar voor 
de wereld’

15 oktober 2017 - 14:28
Deze maand verscheen de Nederlandse vertaling van What Happened, het boek waarin Hillary Clinton terugblikt op haar verkiezingsnederlaag. In een interview met Le Monde rekent ze af met haar rivalen Trump en Sanders.

Wéér controverse rond Monsanto-middel

13 oktober 2017 - 16:00
Terwijl bestrijdingsmiddelengigant Monsanto in Europa volop verwikkeld is in de strijd om glyfosaat (Frankrijk gaat het middel verbieden), zijn er in de VS alweer problemen met de opvolger, dicamba.

De terreurpoging waar Trump geen aandacht voor had

13 oktober 2017 - 07:00
Een week geleden werd op een vliegveld in Amerika een terroristische aanslag voorkomen. Behalve de pers bleef ook Donald Trump opmerkelijk stil. De verdachte is dan ook een blanke Amerikaan, schrijft Shaun King van The Intercept .

Waarom ik neppillen slik

12 oktober 2017 - 16:00
Artsen schrijven al tientallen jaren placebo’s voor, en al die tijd zijn er patiënten van opgeknapt. Voor het writer’s block van de auteur van dit artikel werd speciaal een schrijfcapsule ontwikkeld. 
‘Ik hoef niet eens in jullie te geloven,’ zei hij na enkele weken tegen zijn neppillen, ‘want jullie werken toch wel.’

Amazon biedt aan: 50.000 arbeidsplaatsen

10 oktober 2017 - 16:00
Webgigant Amazon wil buiten thuishaven Seattle 
een tweede hoofdkantoor bouwen met plaats voor vijftigduizend werknemers. De kandidaten voor 
de ‘deal van het decennium’ staan in de rij.

Binnenkort komt leer uit de fabriek

4 oktober 2017 - 16:00
Al sinds de oertijd maakt de mens schoeisel en kleding van dierenhuiden. Maar over een paar jaar wellicht niet meer. Het Amerikaanse bedrijf Modern Meadow zegt leer te kunnen kweken zonder daarvoor dieren te hoeven doden.

New York krijgt een hiphopmuseum

2 oktober 2017 - 07:00
Kurtis Blow is voorzitter, directielid Ice-T is een van de oprichters en LL Cool J zit in de adviesraad: het Universal Hip-Hop Museum in de New Yorkse Bronx gaat er komen.

Journalistiek in tijden van Facebook

1 oktober 2017 - 15:58
Franklin Foer, broer van schrijver Jonathan Safran Foer, was hoofdredacteur van het tijdschrift The New Republic toen dat werd overgenomen door Facebookmiljonair Chris Hughes. In dit fragment uit zijn boek Ontzielde wereld beschrijft Foer hoe Hughes’ zucht naar digitale lezers het blad van de regen in de drup hielp.

De Amerika's » Archief