Europa


Hoe de mensheid mat wordt gezet

27 april 2017 - 16:00
Al slooft wereldkampioen Magnus Carlsen zich nog zo uit, van de computer wint hij niet meer. Zo verdwijnt de schoonheid van het spel, vindt Aleksej Polikovski.

Dit zijn de gemeenten waar niemand op Le Pen stemde

27 april 2017 - 07:00
De extreemrechtse presidentskandidaat Marine Le Pen van het Front National haalde bij de Franse presidentsverkiezingen de tweede ronde, waarin ze het opneemt tegen Emmanuel Macron.

Volledig uitgeschakeld

26 april 2017 - 16:00
Zonder verdoving zou een operatie hels pijnlijk zijn. Maar het plotseling uitschakelen van je bewustzijn is ook een heftige medische ingreep. Wat gebeurt er precies als het licht uit gaat?

Verkiezingen in Frankrijk, het land van Emmanuel Macron

23 april 2017 - 09:00
Frankrijk kiest een nieuwe president. De uitkomst van de verkiezingen is bepalend voor de toekomst van Europa. Wordt het een open (Macron) of een naar binnen gekeerde (Le Pen) samenleving? 
Florence Aubenas reisde drie maanden lang mee met de hoop van de progressieven.

De redding van Sant'Alessio

22 april 2017 - 08:00
360 Magazine-redacteur IJsbrand van Veelen spreekt tweewekelijks een column in voor SublimeFM. Dit is zijn bijdrage van deze week: De redding van Sant’Alessio.

Een medicijn tegen de angst

21 april 2017 - 17:02
Een jaar geleden publiceerden we dit veelgelezen artikel over de Nederlandse wetenschapper Merel Kindt die een radicaal nieuwe methode ontwikkelde om traumatische herinneringen te behandelen. De Psypoli van de Universiteit van Amsterdam past deze angstbehandeling toe en heeft ruimte voor nieuwe deelnemers: www.psypoli.nl .

Het is heerlijk om een Slechte Oma te zijn

21 april 2017 - 07:00
Niet roken en drinken in het bijzijn van je kleinkinderen? Onzin, vindt journaliste Lynn Barber: van haar krijgen ze een opvoeding die ze nooit zullen vergeten.

European Press Prize: Verdomd Archief

19 april 2017 - 16:00
Morgen wordt de European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen uitgereikt in De Balie te Amsterdam. Een van de genomineerden in de categorie Innovatie is dit succesvolle Spaanse initiatief met de heerlijk cynische naam ‘Verdomd Archief’.

European Press Prize: EU referendum tracker

19 april 2017 - 07:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt in De Balie te Amsterdam. In de categorie Innovatie is de handige EU Referendum Tracker van Kate Day een van de genomineerden.

European Press Prize: The business model of eldiario.es

18 april 2017 - 16:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke. Dit Spaanse journalistieke financieringsmodel is ook een van de genomineerden.

Europa » Archief