Cultuur


Goud maken uit afval

21 februari 2017 - 16:00
De funeste levenscyclus van plastic moet doorbroken worden, vindt de Canadese milieuorganisatie Ocean Legacy. Daarom stelde men zich een ambitieus doel: 20 ton plastic afval – een hoeveelheid ter grootte van een blauwe vinvis – volledig recyclen.

De Ilias van Homerus op de kaart gezet

19 februari 2017 - 08:00
Natuurlijk is het handig en verstandig om je klassieken te kennen, maar het is niet altijd makkelijk. Deze kaart is een welkom hulpmiddel als je Homerus’ Ilias wilt lezen, schrijft OpenCulture.

Nooit meer kicks 
op Route 66

18 februari 2017 - 08:00
Misschien al binnen één generatie zullen de meeste Amerikanen een zelfbesturend voertuig bezitten. Maar hoe moet dat in een land waar autorijden een essentieel onderdeel is van de cultuur?

De maffiabaas is een kunstliefhebber

17 februari 2017 - 07:00
De Italiaanse politie heeft veertien gestolen schilderijen ontdekt die zeer waarschijnlijk behoren tot de collectie van een Calabrese maffiaondernemer. Een van de werken is een Salvador Dalí, schrijft Artnet.

Rijden onder invloed van de Aurora

16 februari 2017 - 07:00
Het afgelopen jaar was een uitzonderlijk goed jaar voor het waarnemen van de Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht. En dat leidt op IJsland tot onverantwoordelijk rijgedrag, schijft Iceland Magazine.

360 Recensie: Pankaj Mishra verbloemt zijn 
onheilsboodschap niet

11 februari 2017 - 09:30
Pieter van den Blink bespreekt in elk nummer van 360 Magazine buitenlandse recensies. Dit keer de Britse reacties op Age of Anger van Pankaj Mishra, dat binnenkort als Tijd van woede: een geschiedenis van het heden in het Nederlands verschijnt.

Japanse spruitjeslucht

10 februari 2017 - 08:00
Niet alleen in Nederland verlangen veel mensen terug naar vroeger. Ook in Japan speelt nostalgie soms op, zo schrijft The Japan Times.

Koken? Sommige mensen bestellen thuis een sterrenkok

9 februari 2017 - 18:00
Een wekelijks advertentiekrantje uit München drukte onlangs een heerlijk decadente vacature af: ’Huishouden van niveau zoekt kok of kokkin met minimaal 1 Michelinster’. Dit meldt Abendzeitung-München.

Stress? Luister naar deze ijsbreker in de Arctische Oceaan

7 februari 2017 - 18:00
Krakend ijs, geklots, gierende wind en striemende sneeuwstormen, begeleid door het diepe, monotone gebrom van scheepsmotoren. Deze 10 uur durende, natuurlijke ambient soundtrack van geluiden rond een ijsbreker in het poolijs verbreedt je horizon en werkt bijzonder rustgevend.

Dit is het antwoord van het Museum of Modern Art aan Trump

5 februari 2017 - 09:00
Het Museum of Modern Art (MoMa) in New York heeft met een stille actie duidelijk gemaakt hoe het aankijkt tegen Trumps tijdelijke inreisverbod voor inwoners uit zeven grote moslimlanden, schrijft Hyperallergic .

Cultuur » Archief