Economie


Chinese afvalsorteerders krijgen stank voor dank

25 april 2017 - 07:00
Honderdduizenden arme Chinezen vonden vanaf de jaren tachtig werk in de afvalrecycling. Sommigen werden er zelfs miljonair mee. Maar door dalende prijzen ligt de sector op zijn gat en zijn de sorteerders weer terug bij af.

Soja verwoest Argentijnse bodem

24 april 2017 - 16:00
In de buurt van Argentijnse sojaplantages komen steeds meer overstromingen voor. Volgens de autoriteiten ligt het aan de klimaatverandering. Milieubeschermers wijzen naar de intensieve landbouw.

Het nieuwe Silicon Valley ligt in Guadalajara

24 april 2017 - 07:00
De Mexicaanse deelstaat Jalisco is een belangrijke technologische hotspot geworden. Talent dat in het verleden nog steevast naar Silicon Valley afreisde, blijft nu liever thuis. Dat komt door de verbeterde infrastructuur, maar ook door nieuwe visumbepalingen in de VS.

European Press Prize: The business model of eldiario.es

18 april 2017 - 16:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke. Dit Spaanse journalistieke financieringsmodel is ook een van de genomineerden.

Singapore vs. Hongkong: the battle

31 maart 2017 - 18:00
De succesvolle Aziatische metropolen Hongkong en Singapore worden vaak in één adem genoemd. Toch hebben de twee steden tegengestelde kapitalistische modellen: de een is ultraliberaal, de ander ultradirigistisch. Le Monde legde de rivalen langs de meetlat .

Dit is het gezondste land ter wereld

30 maart 2017 - 07:00
Vorige week werd de Bloomberg Global Health Index gepubliceerd van 163 landen. Opmerkelijk genoeg is de nummer 1 van de gezondste landen ter wereld een land waar het niet echt lekker gaat met de economie. En nee, het is niet Japan.

Economie » Archief