Economie


Big Pharma steekt hand uit naar Afrika

14 december 2017 - 16:00
Jaarlijks sterven er in Afrika zo’n 450.000 mensen aan de meest voorkomende vormen van kanker. En dat getal loopt alleen maar op. Nu hebben twee grote farmaceutische bedrijven beloofd chemotherapiemedicijnen voor de laagst mogelijke prijs te gaan leveren. Het zou tienduizenden mensen van een wisse dood kunnen redden.

Zo is het leven een sloppenwijk

11 december 2017 - 16:00
In Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika, draait de economie volop: ‘Wie sloppenwijken gelijkstelt met nietsdoen en ellende heeft het niet goed begrepen.’ Ondertussen is de overheid geheel afwezig: geen elektriciteitsnet, geen waterleiding, geen riolering, geen scholen, geen geplaveide wegen.

Dit Zwitserse dorp betaalt duizenden euro’s als je er komt wonen

10 december 2017 - 08:00
De gemeente van het pittoreske dorp Albinen in de Zwitserse Alpen stemde vorige week in met een plan om geld te betalen aan mensen die zich er willen vestigen.

Bill Gates, bouw die stad alsjeblieft niet

6 december 2017 - 16:00
Microsoft-oprichter Bill Gates wil een modelstad gaan bouwen in de buurt van Phoenix, Arizona. Doe maar niet, vindt journalist Keith A. Spencer, want tal van eerdere experimenten met privé-utopia’s laten zien dat dit geen goed idee is.

Renault werkt in Utrecht aan de toekomst van de elektrische auto

4 december 2017 - 16:00
De Franse autofabrikant experimenteert in Nederland met auto’s die rijden op zonne-energie.

Hoe Nederland Manhattan ruilde voor een Indonesisch eilandje

29 november 2017 - 07:30
Precies 350 jaar geleden ruilde de Republiek der Verenigde Nederlanden het eiland Manhattan voor het piepkleine Indonesische eilandje Run. Slechte deal?

Nederland in top 10 voor talenten; Japan maakt zich zorgen

28 november 2017 - 08:00
Op de jaarlijkse ranglijst van aantrekkelijke vestigingslanden voor toptalenten staat Nederland op een keurige zesde plaats. Ondertussen maakt het vergrijzende Japan zich zorgen.

Het ei van Columbus in Venray

27 november 2017 - 07:00
In het Limburgse Venray begon kippenboer Ruud Zanders onlangs met de productie van het ‘Kipster-ei’. Zijn productiemethode is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar ook zo goed als klimaatneutraal. The Guardian ging op bezoek bij Zanders in Venray.

Zo pak je het plasticprobleem aan: met zeewier

24 november 2017 - 07:00
Evoware, een start-up uit Indonesië, maakt eetbare verpakkingen voor voedsel uit zeewier en hoopt zo het probleem van plasticvervuiling aan te pakken. Indonesië is de tweede grootste plasticvervuiler ter wereld.

Dit zijn de grootste Amerikaanse bedrijven van de afgelopen 100 jaar

23 november 2017 - 16:43
Deze lijst met de tien grootste Amerikaanse bedrijven in marktwaarde sinds 1917, laat zien hoezeer de economie is veranderd: van zware industrie, via energie en goederenproductie naar hedendaagse platformbedrijven als Apple, Alphabet en Facebook.

Economie » Archief