Economie


Jonge computercodekampioen uit Kameroen zit nu zonder internet

20 februari 2017 - 07:00
Nji Collins Gbah uit Kameroen is de eerste Afrikaanse winnaar in Googles jaarlijkse Code-in Competitie, een prestigieuze onlinewedstrijd in computercode schrijven voor jongeren tussen de dertien en zeventien jaar. Inmiddels heeft de regering van Kameroen het internet in zijn woonplaats afgesloten, schrijft Quartz Africa.

Eigen gas eerst


11 februari 2017 - 13:00
Morgenavond, zondag 12 februari, bij VPRO Tegenlicht: Schaliecowboys NPO 2, 21.05-22.00 uur

RyanAir stopt investeringen in Groot-Brittannië vanwege Brexit

6 februari 2017 - 18:00
Luchtvaartmaatschappij RyanAir heeft tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal 2016 gezegd verdere investeringen in het Verenigd Koninkrijk onverstandig te vinden vanwege Brexit, aldus Business Insider.

Studenten helpen vluchtelingen met haardblokken uit koffiedik

4 februari 2017 - 09:00
Studenten van de Universiteit van Toronto hebben een haardblok ontwikkeld dat de redding kan zijn voor mensen die in vluchtelingenkampen verblijven, meldt GoodNews Network .

Een huis vol ogen en oren

31 januari 2017 - 18:00
We stoppen onze huizen vol met slimme apparaten. Maar de gegevens die ze doorgeven, kunnen eenvoudig worden misbruikt door bedrijven en overheden. Mediafilosoof Ian Bogost maakt zich grote zorgen .

Dit land levert nu de meeste olie aan China

26 januari 2017 - 18:00
In China worden ze theekannetjes genoemd: olieraffinaderijen met een beperkte capaciteit. De grootste Chinese raffinaderijen betrekken hun olie nog steeds van Saoedi-Arabië, op basis van langlopende contracten. Maar de kleintjes halen hun olie inmiddels elders, schrijft Die Presse .

Hoe klinkt straks uw auto, huis of robot?

25 januari 2017 - 18:00
Handige ondernemers weten het allang: een eigen ‘geluidsmerk’ is goud waard. Denk maar aan de brullende leeuw van MGM , of de ringtone van uw smartphone. Maar met de komst van elektrische auto’s en slimme apparaten beginnen de hoogtijdagen voor de geluidsbranche naar verwachting pas goed .

Heb jij al een apocalypsverzekering?

24 januari 2017 - 08:00
Een wat? Nou ja gewoon, een verzekering voor het geval de beschaving instort. Veel Silicon Valleyrijken hebben ’m al op de een of andere manier, schrijft Quartz .

Economie » Archief