Economie


Lijkenpikken als ambacht

20 oktober 2017 - 16:00
De een zijn dood is de ander zijn handeltje, in Guatemala. Elk lijk telt voor de calaqueros (letterlijk: skeletjagers), die de hele stad afzoeken naar doden om de aanbrengpremie van een begrafenisonderneming op te strijken.

Trek naar de stad bemoeilijkt strijd tegen honger

20 oktober 2017 - 07:00
In de hoop op een beter bestaan trekken steeds meer mensen in ontwikkelingslanden naar de steden. Uit onderzoek van de VN blijkt dat deze trek een negatieve invloed heeft op het streven om honger en armoede in 2030 uit te bannen, schrijft AllAfrica .

De Bibliotheek van Missers

17 oktober 2017 - 07:00
In het Schotse Edinburgh bestaat een bibliotheek met duizenden boeken die als doel heeft toekomstige financiële rampen te voorkomen.

Wéér controverse rond Monsanto-middel

13 oktober 2017 - 16:00
Terwijl bestrijdingsmiddelengigant Monsanto in Europa volop verwikkeld is in de strijd om glyfosaat (Frankrijk gaat het middel verbieden), zijn er in de VS alweer problemen met de opvolger, dicamba.

Amazon biedt aan: 50.000 arbeidsplaatsen

10 oktober 2017 - 16:00
Webgigant Amazon wil buiten thuishaven Seattle 
een tweede hoofdkantoor bouwen met plaats voor vijftigduizend werknemers. De kandidaten voor 
de ‘deal van het decennium’ staan in de rij.

Wereldwijd tekort aan zand dreigt

10 oktober 2017 - 07:00
Het klinkt ongelooflijk maar het begint echt een probleem te worden: er dreigt een tekort aan zand in de wereld. Dit meldt de Arabische krant Asharq Al-Awsat .

Migratie binnen Europa

5 oktober 2017 - 07:00
Eurostat, het statistische bureau van de EU, heeft zijn jaarboek gepubliceerd en het staat vol met opmerkelijke gegevens. Bijvoorbeeld over de aanhoudende migratie van Europese jongeren naar grote steden in het noorden van het continent.

Binnenkort komt leer uit de fabriek

4 oktober 2017 - 16:00
Al sinds de oertijd maakt de mens schoeisel en kleding van dierenhuiden. Maar over een paar jaar wellicht niet meer. Het Amerikaanse bedrijf Modern Meadow zegt leer te kunnen kweken zonder daarvoor dieren te hoeven doden.

Een barst in het edelkitsch-paradijs

4 oktober 2017 - 07:00
Het gaat slecht met Hummel uit Beieren, het bedrijf dat bekend staat om zijn dure, edelkitscherige maar knap gemaakte porseleinen beeldjes.

Journalistiek in tijden van Facebook

1 oktober 2017 - 15:58
Franklin Foer, broer van schrijver Jonathan Safran Foer, was hoofdredacteur van het tijdschrift The New Republic toen dat werd overgenomen door Facebookmiljonair Chris Hughes. In dit fragment uit zijn boek Ontzielde wereld beschrijft Foer hoe Hughes’ zucht naar digitale lezers het blad van de regen in de drup hielp.

Economie » Archief