Politiek


De Tunesische vrouw krijgt haar rechten niet cadeau

19 oktober 2017 - 16:00
Het voorstel van de Tunesische president Essebsi om man en vrouw in het erfrecht gelijk te stellen en vrouwen toe te staan met niet-moslims te trouwen, zorgt voor een felle polemiek. Vooral in het buitenland.

Onafhankelijke boekhandels in Hongkong onder vuur

19 oktober 2017 - 07:00
Flowbooks, een van de laatste onafhankelijke boekhandels van Hongkong, heeft eerder deze maand de deuren moeten sluiten om financiële redenen. De Chinese autoriteiten zullen daar niet rouwig om zijn, want China ontvoerde eerder al vijf boekhandelaren uit Hongkong. De boeken die ze verkochten stonden de autoriteiten niet aan.

Een wereldkaart van democratie

18 oktober 2017 - 07:00
Freedom House publiceerde een wereldkaart die de huidige toestand van de democratie in de wereld aangeeft.

Een sprankje hoop in de Syrische chaos

16 oktober 2017 - 16:00
In de Noord-Syrische regio Rojava hebben bewoners een democratische confederatie in het leven geroepen, gebaseerd op lokaal zelfbestuur. Ze streven naar een egalitaire samenleving waarin de rechten van vrouwen en minderheden worden gerespecteerd.

10 miljoen dollar voor de val van Trump

16 oktober 2017 - 07:00
Larry Flynt, uitgever van het Amerikaanse pornotijdschrift Hustler , looft in een paginagrote advertentie in The Washington Post 10 miljoen dollar uit voor materiaal dat leidt tot de afzetting van Donald Trump.

Hillary Clinton: ‘Trump is een gevaar voor 
de wereld’

15 oktober 2017 - 14:28
Deze maand verscheen de Nederlandse vertaling van What Happened, het boek waarin Hillary Clinton terugblikt op haar verkiezingsnederlaag. In een interview met Le Monde rekent ze af met haar rivalen Trump en Sanders.

De terreurpoging waar Trump geen aandacht voor had

13 oktober 2017 - 07:00
Een week geleden werd op een vliegveld in Amerika een terroristische aanslag voorkomen. Behalve de pers bleef ook Donald Trump opmerkelijk stil. De verdachte is dan ook een blanke Amerikaan, schrijft Shaun King van The Intercept .

De Russen oefenen, maar waarvoor?

11 oktober 2017 - 16:00
Begin september hielden Russische en Wit-Russische strijdkrachten hun tweejaarlijkse militaire oefening in Wit-Rusland. Buurlanden maken zich zorgen over de ongekende omvang van de operatie.

Longread op zondag: Een interview met Edward Snowden

8 oktober 2017 - 08:30
Ruim vier jaar woont de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden alweer op een onbekende plek in Moskou, zonder dat er zicht lijkt op verandering in zijn situatie. In een uitgebreid gesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel praat Snowden over zijn leven in Rusland, de macht van de inlichtingendiensten en zijn voortdurende strijd tegen massabewaking door overheden.

Myanmars onopgeloste kwesties

3 oktober 2017 - 16:00
Volgens historicus Thant Myint-U ligt de oorzaak van het huidige etnische conflict in Myanmar, de exodus van 120.000 Rohingya naar Bangladesh, in het koloniale en xenofobe verleden van het land. Een geschiedenisles.

Politiek » Archief