Politiek


Telefooncellen in New York vertellen verhalen van immigranten

29 juni 2017 - 07:00
Nu de ooit iconische telefooncellen ook in New York steeds meer tot het verleden gaan horen, blaast de Afghaans-Amerikaanse kunstenaar Aman Mojadidi ze met een nieuw kunstproject nieuw leven in. In plaats van normale gesprekken klinken nu de persoonlijke verhalen van immigranten uit de telefoonhoorns.

Frankrijk kiest voor de 246ste keer een man als parlementsvoorzitter

27 juni 2017 - 16:00
Er mag dan recent een kleine Franse revolutie zijn uitgebroken met de verkiezing van Emmanuel Macron als nieuwe president van Frankrijk en de absolute meerderheid voor zijn partij La République en marche!, één traditie is niet doorbroken: de nieuwe voorzitter van het Franse parlement is wederom een man.

Na Finland begint ook Canada met proef basisinkomen

24 juni 2017 - 15:37
In januari begon Finland een proef met het basisinkomen. Tweeduizend inwoners ontvangen gedurende twee jaar een basisinkomen van 560 euro, zonder verplichtingen of tegenprestaties. De Canadese provincie Ontario begint nu met een soortgelijke proef, schrijft The Independent .

President Moon, 
man van de mensenrechten

12 juni 2017 - 16:00
De nieuwe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in werkte zich op vanuit een eenvoudig milieu en is een democraat pur sang. Een profiel van het linkse dagblad The Hankyoreh.

Canadees eiland wacht op Trumpvluchtelingen

10 juni 2017 - 11:05
Na de verkiezing van Donald Trump kondigden veel Amerikanen aan naar Canada te willen verhuizen. Op het ontvolkte eiland Cape Breton waren ze van harte welkom. Maar de praktijk bleek weerbarstiger dan gedacht.

Vrouwen, ontsluiert u in het Westen

8 juni 2017 - 16:17
De schrijver van dit artikel betoogt, heel voorzichtig, dat moslima’s die in het Westen wonen zich moeten aanpassen aan de wetten van de landen die hun een thuis bieden, om vrij te kunnen zijn.

Kinderdag in Noord-Korea: nepgranaten gooien

7 juni 2017 - 16:00
Op de Noord-Koreaanse Dag van de Kinderunie deden kinderen ook dit jaar weer allerlei spelletjes, zoals nepgranaten gooien en een hindernisbaan afleggen. Dit alles met een namaak-AK47 over de schouder.

Amerikaanse diplomaat in China treedt af vanwege Trump

6 juni 2017 - 16:00
David Rank, de op een na hoogste diplomaat van de VS in China, is afgetreden omdat hij het oneens is met de beslissing van Donald Trump om de VS terug te trekken uit het Klimaatverdrag van Parijs. Dit meldt The Washington Post .

De grote Britse Brexitroof

5 juni 2017 - 08:00
Onlangs kon u in 360 het verhaal lezen van datamiljardair Steve Mercer, die de campagnes van Trump en de Brexit probeerde te beïnvloeden. De auteur van dat verhaal, Carole Cadwalladr, spitte verder en ontdekte dat Mercers rol bij het Brexitreferendum misschien wel beslissend was. Met de verkiezingen voor de deur roept dat de vraag op: voldoet het Britse kiesstelsel nog wel? 

Modemerk Ivanka Trump onder vuur: Chinese activisten spoorloos

2 juni 2017 - 07:00
Waar zijn de drie activisten gebleven die onderzoek deden naar misstanden in een Chinese fabriek waar schoenen voor het merk van Ivanka Trump worden gemaakt? Na hun arrestatie zijn ze spoorloos, schrijft Time Magazine .

Politiek » Archief