Politiek


Dit zijn de gemeenten waar niemand op Le Pen stemde

27 april 2017 - 07:00
De extreemrechtse presidentskandidaat Marine Le Pen van het Front National haalde bij de Franse presidentsverkiezingen de tweede ronde, waarin ze het opneemt tegen Emmanuel Macron.

Vermoord omdat ze kopten waren

26 april 2017 - 07:00
De dubbele aanslag van 9 april op de koptische gemeenschap in Alexandrië en Tanta, ten noorden van Caïro, toont volgens deze commentator aan dat het veiligheidsbeleid van de regering-Al-Sisi een mislukking is.

Verkiezingen in Frankrijk, het land van Emmanuel Macron

23 april 2017 - 09:00
Frankrijk kiest een nieuwe president. De uitkomst van de verkiezingen is bepalend voor de toekomst van Europa. Wordt het een open (Macron) of een naar binnen gekeerde (Le Pen) samenleving? 
Florence Aubenas reisde drie maanden lang mee met de hoop van de progressieven.

De redding van Sant'Alessio

22 april 2017 - 08:00
360 Magazine-redacteur IJsbrand van Veelen spreekt tweewekelijks een column in voor SublimeFM. Dit is zijn bijdrage van deze week: De redding van Sant’Alessio.

European Press Prize: Verdomd Archief

19 april 2017 - 16:00
Morgen wordt de European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen uitgereikt in De Balie te Amsterdam. Een van de genomineerden in de categorie Innovatie is dit succesvolle Spaanse initiatief met de heerlijk cynische naam ‘Verdomd Archief’.

European Press Prize: EU referendum tracker

19 april 2017 - 07:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt in De Balie te Amsterdam. In de categorie Innovatie is de handige EU Referendum Tracker van Kate Day een van de genomineerden.

European Press Prize: Monitoring EU Funded Projects in Hungary

18 april 2017 - 07:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke. Dit bijzondere Hongaarse project is een van de genomineerden.

European Press Prize: The Baby in the Plastic Bag

17 april 2017 - 07:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke. De Noorse productie ‘The baby in the plastic bag’ is een van de genomineerden.

De European Press Prize: Coda Story

16 april 2017 - 08:00
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke. Coda Story uit Georgië is een van de genomineerden.

European Press Prize: Reconstructie van de Turkse staatsgreep

15 april 2017 - 11:40
De European Press Prize voor de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen wordt op 20 april uitgereikt. De categorie Innovatie richt zich op journalistieke producties die op vernieuwende wijze gebruik maken van data-analyse, sociale media, foto, film, video, interactieve cartografie en dergelijke.

Politiek » Archief