Wetenschap


Een andere blik op de wereld door een nieuwe kaart

24 maart 2017 - 16:00
Studenten in de Amerikaanse stad Boston krijgen vanaf nu een nieuwe blik op de wereld door een andere, accurate wereldkaart te gebruiken, schrijft Good .

Op je zeventigste ben je echt een totaal andere persoon dan op je veertiende

19 maart 2017 - 09:00
Ben je op je zeventigste nog dezelfde persoon die je op je veertiende was? Het is een terugkerende vraag in psychologische en filosofische discussies. De langst lopende persoonlijkheidsstudie ooit lijkt nu het antwoord te geven: je bent een totaal ander mens, schrijft Quartz .

Atoombommen, de film

18 maart 2017 - 18:09
De Verenigde Staten deden van 1945-1963 bovengrondse testen met atoombommen, 210 in totaal. Al die testen werden gefilmd met highspeedcamera’s (2400 beelden per seconde) en die films waren lange tijd opgeborgen achter slot en grendel. Tot deze week, schrijft ArsTechnica .

Nieuw! Tomaten met echte tomatensmaak

9 maart 2017 - 07:00
Ooit smaakten tomaten naar tomaat. Maar inmiddels wordt jaarlijks ruim 170 miljard kilo tomaten geproduceerd met methodes die niet veel meer dan de smaak van karton opleveren. Wetenschappers in Valencia zinnen nu op een manier om de tomaat zijn smaak terug te geven, meldt El País.

Dit is het Museum voor Zeldzame Kleuren

8 maart 2017 - 07:00
De Forbes Pigment Collectie, met ruim drieduizend zeldzame kleuren, is onderdeel van Harvard Art Museums in Boston. De kleuren zijn afkomstig uit de meest exotische bronnen van over de hele wereld en werden verzameld door een man met een missie, schrijft The Chromologist.

De kinderen van de big bang

6 maart 2017 - 16:00
In de laboratoria van CERN bij Genève doen zestienduizend jonge wetenschappers uit de hele wereld onderzoek naar de mysteries van het heelal. D, het weekblad van de Italiaanse krant La Repubblica, ging er op reportage.

Adolf Hitler was een regelrechte junk

24 februari 2017 - 07:00
De Duitse journalist en schrijver Norman Ohler hoorde van een bevriende DJ dat de Nazi’s fervente druggebruikers waren. Hij begon met gedegen research die resulteerde in een boek dat in Nederland is vertaald als Drugs in het Derde Rijk . Inmiddels is ook de Amerikaanse versie verschenen die historicus Antony Beevor bespreekt voor The New York Review of Books.

Wetenschap » Archief