Wetenschap


Volledig uitgeschakeld

26 april 2017 - 16:00
Zonder verdoving zou een operatie hels pijnlijk zijn. Maar het plotseling uitschakelen van je bewustzijn is ook een heftige medische ingreep. Wat gebeurt er precies als het licht uit gaat?

Iraanse wetenschap wil de wereld in

25 april 2017 - 16:00
Iran heeft een ambitieuze jonge elite die hongert naar welvaart en vooruitgang. Wetenschap en techniek zijn voor hen het tegengif tegen de isolatie van het land.

Een medicijn tegen de angst

21 april 2017 - 17:02
Een jaar geleden publiceerden we dit veelgelezen artikel over de Nederlandse wetenschapper Merel Kindt die een radicaal nieuwe methode ontwikkelde om traumatische herinneringen te behandelen. De Psypoli van de Universiteit van Amsterdam past deze angstbehandeling toe en heeft ruimte voor nieuwe deelnemers: www.psypoli.nl .

Hier ga je liever niet fietsen

6 april 2017 - 16:15
Het is gezond om op de fiets naar je werk te gaan. Behalve in zogenaamde ‘tipping point’-steden, waar een halfuurtje fietsen schadelijker is dan het voordeel dat dertig minuten lichaamsbeweging oplevert. The Guardian bracht deze steden in kaart .

Nazi’s en drugs

5 april 2017 - 16:00
360 Magazine-redacteur IJsbrand van Veelen spreekt tweewekelijks een column in voor SublimeFM. Dit is zijn bijdrage van 5 april: Druggebruik door de nazi’s.

Wetenschappelijk ‘bewijs’: katten zijn aardig

29 maart 2017 - 16:00
Kattenhaters moeten nu toch echt hun mond houden, want volgens een wetenschappelijk onderzoek van de Oregon State University zijn katten aardige dieren, schrijft Vice .

Wetenschap » Archief