大神

360 Magazine

| Amsterdam | 18 september 2019

Misschien niet verwonderlijk, maar ook in deze editie van 360 valt weer eens op dat ons eigen continent slechts een bescheiden onderdeel van Eurazië vormt.

Misschien niet verwonderlijk, maar ook in deze editie van 360 valt weer eens op dat ons eigen continent slechts een bescheiden onderdeel van Eurazië vormt. En vooral dat het perspectief van waaruit wij de rest van de wereld bezien en beoordelen, het gezichtspunt van een nogal geringe bevolkingsgroep vertegenwoordigt. De Koreaans-Amerikaanse auteur Min Jin Lee bijvoorbeeld begreep als jonge immigrant niet dat voor jezelf opkomen in het Westen juist als deugd wordt gezien. Ze hield nadat ze was uitgelachen omdat ze ‘bassroom’ in plaats van bathroom had gezegd, een aantal jaren haar mond. En waarom vragen we ons bijvoorbeeld nu pas af vanuit wiens perspectief de Gouden Eeuw een gouden eeuw was? Taal vergt blijkbaar zorgvuldigheid en precisie, en met perspectief is het niet anders.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid