Afrika


Oost-Afrikaanse truckers durven cabine niet meer uit

6 July 2020 - 13:00
Vrachtwagenchauffeurs die goederen vervoeren in Oost-Afrika worden ervan beschuldigd covid-19 te verspreiden. Het maakt hun ritten nog langer  – ze staan soms dagenlang te wachten voordat ze de grens over mogen – en ook gevaarlijker.

Een leven als rivale. De voor- en nadelen van polygamie volgens vrouwen (en mannen)

8 March 2020 - 09:00
Bijna de helft van de vrouwen in Senegal deelt hun echtgenoot met minstens één ander. De enorme competitiedrang drijft velen tot wanhoop – ook mannen, die emotioneel en financieel in de problemen komen. Maar er zijn ook vrouwen die het juist bevrijdend vinden om ‘tweede vrouw’ te zijn.

Het beste van 2019 uit Afrika

31 December 2019 - 10:00
Een selectie van de beste artikel over Afrika die in 2019 in 360 Magazine zijn verschenen.

De beste boeken uit Afrika

22 December 2019 - 10:00
Van beeldend proza tot ontroerende memoires en hilarische satire: hier volgen een aantal van de beste boeken uit Afrika uit 2019.

Zuid-Afrika kampt met stroomuitval

18 December 2019 - 20:00
Het Zuid-Afrikaanse staatsenergiebedrijf Eskom, dat 90% van de natie van stroom moet voorzien, heeft al jaren moeite met de energievoorziening. Hevige regenval en overstromingen deze week vergrootten de problemen waardoor Zuid-Afrika nu worstelt met een grote elektriciteitscrisis, die de problemen van de toch al kwakkelende economie verder verergert.

Nabestaanden Mugabe in de clinch met Zimbabwaanse regering

6 December 2019 - 10:00
Eerst was er de controverse over zijn laatste rustplaats; nu liggen de nabestaanden van Mugabe, de voormalig president van Zimbabwe, in de clinch met de regering van Emmerson Mnangagwa. Dit keer is het onroerend goed van de familie inzet van een persoonlijke vendetta.

Corruptie in Namibische visserijsector

5 December 2019 - 20:00
De voormalige Namibische minister van Visserij, Bernhardt Esau, is gearresteerd op beschuldiging van witwassen en corruptie in de Namibische visserijsector. Ook een voormalige minister van Justitie, de voormalig voorzitter van het Namibische staatsvisserijbedrijf en de schoonzoon van Esau worden beschuldigd.

Abiy Ahmed wil schoon schip maken

26 November 2019 - 16:00
De Ethiopische premier Abiy Ahmed, kersverse Nobelprijswinnaar, roept iedereen die een bedreiging vormt voor de vrede en de veiligheid van Ethiopië ter verantwoording. Er moet, schrijft ook The Reporter , een einde komen aan de wetteloosheid in het land. 

Oeganda vernieuwt spoorwegennet

17 November 2019 - 20:00
Honderd jaar geleden legde Groot-Brittannië in Oeganda een spoorwegennet aan van 1266 kilometer voor het transport van koper en andere grondstoffen. Dat netwerk is in ernstig verval, maar om bulkgoederenvervoer te stimuleren begint Oeganda deze maand met herstelwerkzaamheden.

Woordvoerster tegen wil en dank

13 November 2019 - 16:00
De celstraf voor Hajar Raissouni, de Marokkaanse journaliste die volgens de autoriteiten een clandestiene abortus zou hebben laten uitvoeren, heeft een golf van verontwaardiging in binnen- en buitenland veroorzaakt.

Afrika » Archief