Afrika


Woordvoerster tegen wil en dank

13 November 2019 - 16:00
De celstraf voor Hajar Raissouni, de Marokkaanse journaliste die volgens de autoriteiten een clandestiene abortus zou hebben laten uitvoeren, heeft een golf van verontwaardiging in binnen- en buitenland veroorzaakt.

Toenemende repressie in Tanzania

1 November 2019 - 14:00
In twee afzonderlijke rapporten beschuldigen Amnesty International en Human Rights Watch de Tanzaniaanse regering  van verregaande onderdrukking van opponenten. Sinds de verkiezing van John Magufuli tot president in 2015 heeft Tanzania wetten aangenomen die onafhankelijke journalistiek bemoeilijken en die de activiteiten van ngo’s en oppositiepartijen ernstig beperken.

Zuid-Afrika met modder bekogeld

17 October 2019 - 10:00
Zuid-Afrika heeft weinig Afrikaanse vrienden over. Simon Alison geeft drie redenen waarom het land zo veel aanzien heeft verloren.

Studenten steunen oerconservatieve kandidaat

16 October 2019 - 10:00
Nogal wat jonge kiezers in Tunesië zijn gedesillusioneerd in de politiek in hun land en blijven thuis. Anderen steunen om diezelfde reden juist een hoogleraar recht zonder politieke ervaring.

Te eigenzinnig

6 October 2019 - 20:00
Premier Abiy Ahmed van Ethiopië benoemde vrouwen op de helft van zijn kabinetsposten na zijn aantreden in 2018 en kondigde ingrijpende politieke en sociaaleconomische hervormingen aan.

Jonge Eritreeërs ontvluchten tucht en mishandeling

25 September 2019 - 10:00
Onder het mom van het bevorderen van gelijkheid, harmonie en sociale cohesie moet iedere scholier in Eritrea verplicht het laatste schooljaar doorbrengen op een tuchtschool. Oud-leerlingen doen een boekje open over systematische mishandeling, marteling en onderdrukking.

Ghanese millennials worden ‘agripreneurs’

18 September 2019 - 10:00
Afrika beschikt over ongeveer 65 procent van ’s werelds beste onbenutte landbouwgrond en importeert jaarlijks voor meer dan 35 miljard dollar aan voedsel. De Ghanese overheid probeert nu met een ambitieus project de landbouwcapaciteit te vergroten en jongeren, die massaal op zoek zijn naar werk in de steden, weer terug naar de boerderij te lokken.

Van kooi tot tas met QR-code

3 September 2019 - 16:00
Sinds luxe merken als Chanel zich houden aan nieuwe richtlijnen voor het gebruik van exotische huiden, proberen ook krokodillenfokkers in te spelen op de zorgen van de bewuste consument. Maar hoe kan een handtas van krokodillenleer ooit ethisch verantwoord zijn?

Huawei helpt Afrikaanse regeringen bij spionage

27 August 2019 - 14:00
Het Chinese Huawei, ’s werelds grootste telecommunicatiebedrijf, dat de markt in Afrika domineert, heeft zeker twee Afrikaanse regeringen geholpen met digitaal toezicht en censuur. Dat schrijft de Lusaka Times uit Zambia, naar aanleiding van een onderzoek door The Wall Street Journal .

Van kooi tot tas met QR-code

20 August 2019 - 10:00
Sinds luxe merken als Chanel het gebruik van exotische huiden in de ban hebben gedaan, proberen krokodillenfokkers in te spelen op de zorgen van de bewuste consument. Maar hoe kan een handtas van krokodillenleer ooit ethisch verantwoord zijn?

Afrika » Archief