De Amerika's


Een leven in totale afzondering | Video

19 maart 2018 - 07:35
In de bergen bij het Canadese plaatsje Vernon, British Columbia, woont de 76-jarige Dag Aabye in volledige afzondering. Geen mobiele telefoon, geen e-mailadres. Hij is de oudste persoon die ooit ‘De Dodenrace’, een ultramarathon van 128 kilometer, heeft volbracht.

Een nepdorp als camouflage

15 maart 2018 - 07:30
Namaakdorpen, gebouwd door decorbouwers uit Hollywood, onttrokken tijdens de Tweede Wereldoorlog Amerikaanse vliegtuigfabrieken aan het oog van Japanse gevechtsvliegtuigen.

William Cromartie groet dagelijks 4000 mensen | Video

12 maart 2018 - 07:30
William Cromartie is in Oakland stationschef voor BART , het metronetwerk in de agglomeratie rond San Francisco. Dagelijks groet hij 4000 mensen persoonlijk en het is hartverwarmend.

Een stem voor Mexicaanse Indianen

9 maart 2018 - 15:06
María de Jesús Patricio, ofwel Marichuy, wil president van Mexico worden. De kans dat dat lukt is vrij klein. Belangrijker is dat zij de inheemse bevolking van Mexico weer een stem geeft en de draad oppakt van Subcomandante Marcos en zijn Zapatistische Bevrijdingsleger.

De jacht op Netflix is geopend

8 maart 2018 - 16:00
De studio’s in Hollywood en de techbedrijven in Silicon Valley hebben de achtervolging ingezet 
op Netflix, het platform met 117,8 miljoen abonnees. Wie te laat is gestart, zal de eindstreep wellicht niet halen.

Het moeizame samenleven van mens en robot

7 maart 2018 - 07:30
Inwoners van San Francisco richten in toenemende mate hun agressie op robots, of het nu om zelfrijdende auto’s gaat, om beveiligingsrobots, of om robots die pakketjes afleveren.

De Amerikaanse wapenlobby probeert terug te slaan

6 maart 2018 - 07:30
Het leek de NRA , de machtige Amerikaanse wapenlobby, een goed idee om rondom de uitreiking van de Oscars maar eens een spotje de wereld in te slingeren, want iedereen doet de laatste tijd zo onaardig tegen ze. Boodschap aan het ‘linkse’ Hollywood en de media: ‘Jullie tijd is op.’

The Investigative Reporting Award: Wissen, of niet?

1 maart 2018 - 22:27
Elke dag worden wereldwijd meer dan 1 miljoen Facebook-berichten aangemeld als ontoelaatbaar. Alle meldingen, ongeveer duizend per dag per persoon, worden beoordeeld door content-moderators aan de hand van complexe communitystandards. Veel van de ‘wisarbeiders’ zijn na het maandenlang uitfilteren van haat, seks en geweld zo murw dat ze vrijwel alles doorlaten. Anderen lopen ernstige trauma’s op. Sz-magazin verdiepte zich in de arbeidsomstandigheden voor dit nieuwe beroep en sprak met een aantal ex-medewerkers.

In Mexico vermiste Italianen door politie verkocht aan bende

1 maart 2018 - 07:30
Drie Italiaanse mannen die in Mexico waren voor zaken en die sinds januari spoorloos waren, blijken door lokale Mexicaanse politieagenten te zijn verkocht aan een misdaadkartel in de provincie Jalisco. Voor 43 dollar.

Studentenwoordvoerster in Florida heeft nu meer Twittervolgers dan de NRA

27 februari 2018 - 07:30
Er lijken steeds meer scheuren te komen in het ooit zo machtige bolwerk van de NRA , de Amerikaanse wapenlobby. Een achttienjarige studente van de school in Florida waar een schutter op Valentijnsdag zeventien mensen doodde, heeft inmiddels meer Twittervolgers dan de NRA .

De Amerika's » Archief