De Amerika's


Geschiedenis van aarde en mensheid geen rimpelloos proces

14 March 2020 - 15:00
Het Chinese coronavirus, schrijft de gerenommeerde Amerikaanse beschouwer van de wereldpolitiek D. Kaplan, is de grootste geopolitieke gebeurtenis sinds de recessie van 2008: die vormt een bedreiging voor de reputatie en uiteindelijk misschien zelfs voor de overlevingskansen van sommige regimes.

Abortuswetgeving Colombia blijft ongewijzigd

9 March 2020 - 09:00
Het Constitutionele Hof van Colombia heeft maandag een historische abortuszaak afgesloten die het land in zijn greep hield. De Colombiaanse wet staat abortus toe als het leven van de moeder in gevaar is, als de zwangerschap is ontstaan door verkrachting of als de foetus zwaar is misvormd.

Kunnen we alsjeblieft stil zijn, alsjeblieft?

7 March 2020 - 10:00
Al vijf jaar voert Karthic Thallikar uit Arizona zijn strijd tegen het gezoem dat datacentra in zijn buurt verspreiden, het soort laagfrequente ruis van de technologische revolutie waar nog nauwelijks regelgeving over bestaat. Bianca Bosker volgde zijn eenzame odyssee en verdiepte zich in onze moeilijke relatie met geluid, waar we in de moderne wereld steeds minder aan ontkomen.

Michael Bloomberg valt Trump aan op de inhoud

21 February 2020 - 09:00
Michael Bloomberg, miljardair en voormalig Republikein, wil koste wat kost – hij geeft er zo’n 1 miljard dollar voor uit – een tweede termijn van Donald Trump tegenhouden. En hoe twijfelachtig hij Trump als persoon ook vindt, hij speelt niet op de man. Bloomberg valt hem aan op zijn daden.

Nabestaanden woedend op Boeing

22 January 2020 - 20:00
Nabestaanden van de 346 passagiers die omkwamen bij twee vliegtuigongelukken met de nieuwe Boeing 737 Max, reageerden deze week woedend op de ontslagpremie van ruim €55 mln voor CEO Dennis Muilenberg, die eind december door Boeing werd ontslagen.

Spoken uit een oorlogsverleden

22 January 2020 - 10:00
Afghanistan-veteraan Bryan Box kon niet meer wennen aan het hectische leven en vond zijn redding als boswachter. Maar ook in het Wisconsinse woud laten zijn overleden vrienden hem niet met rust.

Toegenomen houtkap in de Amazone

19 January 2020 - 20:00
De oproep van de Braziliaanse president Bolsonaro om het Amazonegebied te ontwikkelen en zijn afnemende steun voor Ibama, het milieuagentschap van de overheid, heeft ertoe geleid dat houthakkers zich massaal hebben gestort op bomenkap in het regenwoud.

Volledig 3D-geprinte huizen

17 January 2020 - 20:00
In het Mexicaanse Nacajuca, in de staat Tabasco, zijn de eerste twee volledig 3-D geprinte woonhuizen van 50 vierkante meter opgeleverd voor gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Wie mag er geld verdienen aan onze data?

16 January 2020 - 10:00
Niet alleen de techreuzen maken gretig gebruik van onze data, alle bedrijven doen dat tegenwoordig, schrijft Rana Foroohar. Het is dan ook hoog tijd dat er afspraken worden gemaakt over de winstverdeling.

Boekhandels in de VS doen het goed

12 January 2020 - 20:00
Het gaat goed met onafhankelijke boekverkopers in de Verenigde Staten. Sinds in 2009 een dieptepunt werd bereikt, groeide het aantal onafhankelijke boekverkopers met ongeveer 35 procent. Er zijn ruim 1900 onafhankelijke boekverkopers met meer dan 2500 winkels.

De Amerika's » Archief