De Amerika's


Nepnieuws eng? 
Wacht maar op de 
fake video

12 juli 2018 - 16:00
Dankzij nieuwe technologie kunnen we straks allemaal nepfilmpjes maken die niet van echt te onderscheiden zijn. Daarmee vergeleken is nepnieuws kinderspel, waarschuwt journalist Franklin Foer.

De roekeloze verscheurdrift 
van Donald Trump

11 juli 2018 - 16:00
President Trump schijnt elk document dat door hem is afgehandeld direct te verscheuren. Omdat het onbegonnen werk is hem dat af te leren, en elk officieel epistel gearchiveerd dient te worden, plakken medewerkers de snippers weer aan elkaar. Handmatig, met transparante tape.

Hyperinflatie in Venezuela

3 juli 2018 - 07:30
Kopje koffie? In Caracas, de hoofdstad van Venezuela, betaal je daar de astronomische som van 1 miljoen bolivars voor. Dat wil zeggen: op peildatum 28 juni. Nu, vijf dagen later is dat bedrag waarschijnlijk alweer hoger.

Het depressieve brein | Video

2 juli 2018 - 07:30
Kunstenaar Emma Allen en Daisy Thompson-Lake, klinisch neurowetenschapper, maakten deze prachtige stopmotionanimatie bestaande uit bijna vijftienhonderd foto’s. De film belicht de wetenschappelijke én emotionele kant van depressie.

Mexico kiest een nieuwe president

1 juli 2018 - 08:30
Het geteisterde Mexico kiest vandaag een nieuwe president. Alles wijst erop dat onafhankelijk kandidaat Andrés Manuel López Obrador de verkiezingen gaat winnen. Nu maar hopen dat hij de remedie is tegen achttien jaar rampspoed.

Moeten we de aarde verlaten?

29 juni 2018 - 16:00
Zal de mens weldra de planeet aarde verlaten? Waarom niet, zegt de Amerikaanse natuurkundige en futurist Michio Kaku. Volgens hem staan we op de drempel van een nieuwe beschaving die ons naar de sterren zal leiden.

Een dramatisch verlopen ballonfeest | Video

26 juni 2018 - 07:30
Bij een ballon denk je aan feest, vrijheid en vreugde. Maar in september 1986 liep een Guinness World Record-poging met 1,5 miljoen ballonnen dramatisch uit de hand.

In Seattle verkassen zelfs de huizen

25 juni 2018 - 16:00
In de Amerikaanse stad Seattle is de woningmarkt zo oververhit dat veel oude huizen moeten plaatsmaken voor nieuwe. De oude woningen verhuizen per schip naar een betaalbare bestemming buiten de stad.

Opnieuw protesten van werknemers in Silicon Valley

25 juni 2018 - 07:30
Na protesten van werknemers bij Google en Microsoft tegen het beleid van hun werkgever, roeren nu ook werknemers van Amazon zich. Ze eisen dat Amazon de verkoop van software voor gezichtsherkenning en andere services aan de Amerikaanse overheid stopzet.

Stopt Google terecht zijn samenwerking met het Pentagon?

21 juni 2018 - 16:00
Techgigant Google ondersteunt het droneprogramma Project Maven van het Pentagon. Dat strookt niet met de waarden van het bedrijf, vonden veel werknemers. Daarop besloot Google op 1 juni het contract in 2019 niet te verlengen. Een juiste beslissing?

De Amerika's » Archief