De Amerika's


Dit is de leeslijst van Bill Gates voor deze zomer

24 mei 2018 - 07:30
Elk vakantieseizoen publiceert miljardair en filantroop Bill Gates een leeslijst van boeken met inspirerende concepten onder het mom van strandlectuur. Dit zijn de vijf boeken die hij aanbeveelt.

Venezuela: 82 procent is arm. Bijna iedereen dus

23 mei 2018 - 16:00
Boodschappen doen is een dagelijks gevecht in het noodlijdende Venezuela. Een gezin heeft negentien minimuminkomens nodig om in de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. En zelfs dan is het nog maar de vraag of er iets te krijgen is.

Interview, opgericht door Andy Warhol, is failliet

23 mei 2018 - 07:30
Het eerbiedwaardige tijdschrift Interview , in 1969 door Andy Warhol opgericht en bekend om zijn gesprekken met kunstenaars en titanen uit de popcultuur, is ter ziele. De sluiting komt na jaren van financiële problemen en een recent aantal rechtszaken tegen het bedrijf.

De tirannie regeert in Venezuela

22 mei 2018 - 16:00
Nicolas Maduro is met nepverkiezingen opnieuw gekozen tot president van Venezuela. Dat land is geen democratie meer, schrijft journalist Ángel Ruiz in een vlammend stuk. En het volk heeft het laten gebeuren.

De 9,9 procent, ofwel: de nieuwe Amerikaanse aristocratie

21 mei 2018 - 08:30
In de verdeling van 1 procent superrijken versus de overige 99 procent wordt een belangrijke groep over het hoofd gezien, betoogt Matthew Stewart in een schitterend essay in The Atlantic . Hij combineert de geschiedenis van zijn eigen familie met een uitgebreide analyse over sociale mobiliteit.

Chili is anders

19 mei 2018 - 08:30
De Chileen is geen racist, aldus chroniqueur Óscar Contardo. Hij is zich alleen hyperbewust van wat de hoeveelheid pigment in zijn huid, de vorm van zijn hoofd, de stand van zijn jukbeenderen en de structuur van zijn haar betekenen voor zijn status.

De bizarre oliehandel van Venezuela

18 mei 2018 - 07:30
Het is ongelooflijk maar waar: het olierijke Venezuela, waar zondag verkiezingen worden gehouden, heeft voor miljoenen dollars olie ingekocht bij Russische, Chinese en Zwitserse bedrijven en vervolgens onder gunstige voorwaarden geleverd aan Cuba. En dat terwijl het land volledig in puin ligt en gebrek heeft aan zo’n beetje alles.

‘Stad zonder banen’ wordt boomtown

17 mei 2018 - 16:00
In 2009 telde Elkhart, een stadje in Indiana waar vooral campers worden gemaakt, nog twintig procent werklozen. Nu is vrijwel iedereen aan het werk.

Bevraag je antwoorden | Video

14 mei 2018 - 07:30
In een tijd waarin opponenten steeds sterker overtuigd lijken te zijn van het eigen gelijk, coproduceren The Atlantic en HBO een reeks korte films die onze zekerheden uitdagen. Zoals deze waarin Michael K. Williams (‘Omar’ uit The Wire ) worstelt met de vraag of hij wordt getypecast.

De perfecte (con) man

13 mei 2018 - 08:30
Amerikanen zijn dol op klassieke oplichters, schrijft Rachel Monroe. Ze zijn de ultieme belichaming van een typisch Amerikaanse mythe dat je bijna alles kunt worden wat je wilt. De ‘con man’, het is bijna altijd een man, is daarmee een van de niet-erkende grondleggers van Amerika. Maar Richie Peterson maakte het wel heel erg bont.

De Amerika's » Archief