De Amerika's


Wereldnieuws | VS: Te vaak tegen Trump...

10 november 2018 - 07:01
Rob Rogers, cartoonist van de Pittsburgh Post-Gazette, is ontslagen omdat hij volgens hoofdredacteur John Block ‘al heel lang niet grappig meer is’. ‘Hij is gewoon te boos geworden voor zijn eigen gezondheid en eigen bestwil’, meent Block.

# 148 | Latino’s, ga stemmen

5 november 2018 - 11:44
De kiesgerechtigde latino’s worden gezien als de grote belofte voor de Democratische Partij. Maar dan moeten ze wel naar de stembus gaan.

Reader 16 | Zege voor Bolsonaro: Is het Amazonewoud bestand tegen de Trump van de Tropen?

29 oktober 2018 - 12:35
Winnaar van de Braziliaanse presidentsverkiezingen is Jair Bolsonaro. Zijn aantreden is volgens wetenschappers de grootste bedreiging voor het Amazonegebied sinds Brazilië een dictatuur was.

Reader 16 | In de sporen van Frankenstein

25 oktober 2018 - 16:29
Tweehonderd jaar nadat Mary Shelley het monster van Frankenstein schiep, trekken AI-wetenschappers waardevolle lessen uit de cultklassieker. Deze zouden zelfs het verschil kunnen maken tussen vooruitgang of de Apocalyps.

# 146 | Na de aanslag op Bolsonaro, de ‘Trump van de tropen’

24 september 2018 - 11:41
De aanval op de rechts-populistische presidentskandidaat Jair Bolsonaro illustreert de ongekende polarisatie in de Braziliaanse politiek, zegt politicoloog Eduardo Grin. Hij spreekt zich voorzichtig uit over de mogelijke gevolgen voor de campagne, en daarna. Een interview.

Hack Attack. Nick Davies’ strijd tegen mediamogul Rupert Murdoch.

20 september 2018 - 21:33
De Britse journalist Nick Davies kreeg wereldwijde bekendheid met zijn boek Flat Earth News, over hoe de media zijn overgeleverd aan hypes, pr en propaganda. Hij legde als eerste contact met Julian Assange en gaf het sympathieke hackersclubje WikiLeaks toegang tot belangrijke journalistieke podia; The Guardian, The New York Times en Der Spiegel. In 2011 onthulde hij het afluisterschandaal dat leidde tot de ondergang van News of the World, onderdeel van het media-imperium van Rupert Murdoch. Daarover gaat zijn boek Hack Attack, een schokkend en universeel verhaal over machtsmisbruik. Een voorpublicatie.

Misdaadgolf in Chili door dure avocado

17 september 2018 - 07:30
De vraag van Europese millennials en rijke Chinezen heeft de prijs van de vrucht zo hoog opgedreven dat zelfs misdaadbendes zich erop storten.

Het belang van LOL | video

17 september 2018 - 07:30
Door de manier waarop we ons online uitdrukken is onze communicatie beter en gevarieerder geworden, aldus deze Amerikaanse hoogleraar taalkunde.

Alt-right verkeert in chaos

13 september 2018 - 16:00
Een jaar na Charlottesville heerst er wanorde binnen de Amerikaanse alt-rightbeweging. Maar dat betekent niet dat hun ideeën verdwenen zijn.

Atoomspeeltuin

13 september 2018 - 07:30
Het klassieke beeld van de atoombom-met-paddenstoelwolk is in ons collectieve geheugen opgeslagen als ‘angstaanjagend’ en wellicht ook ‘fascinerend’. Twee Amerikaanse fotografen spelen met hun werk in op die gevoelens.

De Amerika's » Archief