De Amerika's


Nabestaanden woedend op Boeing

22 January 2020 - 20:00
Nabestaanden van de 346 passagiers die omkwamen bij twee vliegtuigongelukken met de nieuwe Boeing 737 Max, reageerden deze week woedend op de ontslagpremie van ruim €55 mln voor CEO Dennis Muilenberg, die eind december door Boeing werd ontslagen.

Spoken uit een oorlogsverleden

22 January 2020 - 10:00
Afghanistan-veteraan Bryan Box kon niet meer wennen aan het hectische leven en vond zijn redding als boswachter. Maar ook in het Wisconsinse woud laten zijn overleden vrienden hem niet met rust.

Toegenomen houtkap in de Amazone

19 January 2020 - 20:00
De oproep van de Braziliaanse president Bolsonaro om het Amazonegebied te ontwikkelen en zijn afnemende steun voor Ibama, het milieuagentschap van de overheid, heeft ertoe geleid dat houthakkers zich massaal hebben gestort op bomenkap in het regenwoud.

Volledig 3D-geprinte huizen

17 January 2020 - 20:00
In het Mexicaanse Nacajuca, in de staat Tabasco, zijn de eerste twee volledig 3-D geprinte woonhuizen van 50 vierkante meter opgeleverd voor gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Wie mag er geld verdienen aan onze data?

16 January 2020 - 10:00
Niet alleen de techreuzen maken gretig gebruik van onze data, alle bedrijven doen dat tegenwoordig, schrijft Rana Foroohar. Het is dan ook hoog tijd dat er afspraken worden gemaakt over de winstverdeling.

Boekhandels in de VS doen het goed

12 January 2020 - 20:00
Het gaat goed met onafhankelijke boekverkopers in de Verenigde Staten. Sinds in 2009 een dieptepunt werd bereikt, groeide het aantal onafhankelijke boekverkopers met ongeveer 35 procent. Er zijn ruim 1900 onafhankelijke boekverkopers met meer dan 2500 winkels.

Je brein aan de pil

12 January 2020 - 11:07
Of je nu een vis, een kikker, een vogel, een chimpansee of een mens bent, je hormonen spelen een grote rol in alles wat je lichaam doet. Daarbij geldt als cliché dat vrouwen wispelturig en labiel zijn door hun schommelende hormoonspiegel. Maar de hormoonhuishouding van mannen blijkt veel minder voorspelbaar en schommelt veel meer door de dag heen, vertelt onderzoeker en psycholoog Sarah Hill in Je brein aan de Pil. Een voorpublicatie.

Fier overeind wachten op de volgende regen

12 January 2020 - 10:00
De Peruaanse auteur Jaime Bayly keert na jaren terug naar een wijk in Buenos Aires waar de bomen hem troostten tijdens een donkere periode in zijn leven. Een schrijver, realiseerde hij zich, is als een boom; hij moet leren om stil te blijven zitten en alles te observeren.

Geëlektrocuteerd in McDonald's

4 January 2020 - 20:00
Alle vestigingen van McDonald’s in Peru bleven deze week twee dagen gesloten ten teken van rouw om de dood van twee jonge werknemers. De twee tieners deden schoonmaakwerk in de keuken van een filiaal in de hoofdstad Lima en werden geëlektrocuteerd door de kapotte kabel van een drankmachine.

Botbreuken en dure operaties: wat sommige mannen overhebben voor seks

1 January 2020 - 10:01
‘Incels’ zijn mannen die onder het mes gaan om hun kaaklijn te verbreden en hun datingprofiel te verbeteren. Op fora laten ze zich haatdragend uit over vrouwen en over Chads – je weet wel, van die mannen die dag en nacht worden opgehemeld om hun superieure genen, tonnen verdienen, alleen denken aan de volgende rugbywedstrijd en bij thuiskomst een triootje doen met twee supermodellen…

De Amerika's » Archief