Azië


China doorzoekt telefoons van toeristen

18 juli 2019 - 14:00
Oeigoerse moslims in Xinjiang, de autonome regio in het noordwesten van China, zijn onderworpen aan een keihard repressief beleid door de Chinese overheid. Dat bestaat uit internering in zogenaamde heropvoedingskampen, maar ook uit intense surveillance door de wijdverbreide toepassing van technologie voor gezichtsherkenning en het monitoren van mobiele telefoons.

TikTok verovert de toekomst

16 juli 2019 - 10:00
Op de razendpopulaire Chinese app TikTok kun je filmpjes delen en video’s bewerken met allerlei gekke filters. Het lijkt een compilatie van de grootste hits van Snapchat en Instagram. Maar dan heel anders. TikTok is namelijk meer machine dan mens.

PODCAST | ‘Good night, Malaysian 3-7-0’ – Wat er echt gebeurde met het vermiste Maleisische vliegtuig

14 juli 2019 - 10:21
Vijf jaar geleden verdween de MH370 letterlijk van de radar; in de uren die volgden werden nog enkele signalen opgevangen. Computerstoringen, kortsluiting, miscommunicatie, een medisch spoedgeval, een bom of goddelijk ingrijpen – geen van deze factoren kon de gangen van het Maleisische toestel verklaren. Een nauwkeurige reconstructie van wat er die nacht moet zijn gebeurd.

Klokkenluidster ook in hoger beroep veroordeeld

12 juli 2019 - 14:00
Baiq Nuril Maknun openbaart in 2012 een opname waarin de directeur van de school op Lombok waar zij werkt, gedetailleerd vertelt over zijn seksuele escapades met een collega.

Jakarta: rechtszaak om vervuiling

11 juli 2019 - 20:00
Inwoners van de Indonesische hoofdstad Jakarta worden er letterlijk ziek van om dagelijks ’s werelds smerigste lucht in te moeten ademen en hebben daarom onder aanvoering van milieuactivisten besloten een proces tegen de Indonesische regering te beginnen in de hoop dat die nu eindelijk eens actie zal ondernemen.

Shanghai gaat afval scheiden

10 juli 2019 - 20:00
Burgers en bedrijven in Shanghai zijn met ingang van 1 juli verplicht hun afval te scheiden en het gebruik van wegwerpartikelen in de horeca en e-commerce aan banden te leggen. Voor overtreding van de nieuwe regels kunnen inwoners een boete krijgen van $30; de boete voor bedrijven kan oplopen tot $7200.

Afrikaanse varkensvirus zonder vaccin

9 juli 2019 - 10:00
De strijd tegen de grootste uitbraak van een dierenziekte ooit is kansloos, beweren deskundigen. Miljoenen varkens zijn al geruimd.

'Trump schrijft geschiedenis door de grens met Noord-Korea over te steken'

8 juli 2019 - 20:00

Genoeg kopzorgen voor Beijing

3 juli 2019 - 16:00
Met de recente demonstraties in Hongkong heeft China er extra kopzorgen bij nu dit weekend de G20-top in Japan voor de deur staat. De handelsoorlog met de VS laait steeds feller op en behalve Hongkong bepleit ook Taiwan een onafhankelijkere rol tegenover China.

Twee miljoen keer nee tegen China

3 juli 2019 - 10:00
De menigte demonstranten had gelijk om een democratisch front te vormen tegen de koppigheid van Hongkongs bestuurder Carrie Lam en de macht van Beijing, vindt columnist An Tu.

Azië » Archief