Azië


Pakistaans geluk

16 maart 2018 - 07:30
Het jaarlijkse World Happiness Report van de Verenigde Naties is weer verschenen en daaruit blijkt onder meer dat Pakistan het gelukkigst is in de regio Zuid-Azië. Ook toont het rapport dat er een sterke relatie is tussen het geluk van immigranten en lokaal geborenen.

Chinezen moeten leren betalen voor muziek

7 maart 2018 - 16:00
Chinese consumenten zijn eraan gewend dat muziek op internet gratis is. Internetgigant Tencent probeert ze langzaam van die gedachte af te brengen.

Presentator ontbijttelevisie in Turkije fikt door

2 maart 2018 - 07:30
Een presentator van het ultra-religieuze Turkse tv-station Akit vloog in het ontbijtprogramma De Dag Begint compleet uit de bocht: haatzaaiende teksten, doodsbedreigingen en daarna het weer. Heel Turkije, van links tot rechts, viel vervolgens over de zender heen.

Waarom hebben we slaap nodig?

1 maart 2018 - 16:00
In een gloednieuw laboratorium in Japan probeert een internationaal team van wetenschappers uit te zoeken waarom levende wezens slapen.

China zoekt voor 
het eerst toenadering tot Vaticaan

27 februari 2018 - 16:00
Volgens uit het Vaticaan gelekte informatie 
zouden er voor het eerst sinds 1949 banden kunnen worden aangeknoopt tussen China en het Vaticaan. Maar columnist Lu Feng uit Hongkong vindt dat 
er buitensporige concessies van het Vaticaan worden geëist.

Miljoenen Chinese kinderen groeien op zonder hun ouders | Video

26 februari 2018 - 07:30
De snelle modernisering van China eist zijn tol. Om mee te kunnen blijven draaien in het systeem laten miljoenen ouders hun kinderen op het platteland achter om elders geld te kunnen verdienen. Zo ook in deze korte, aangrijpende documentaire van Max Duncan.

De dichteres van Instagram

22 februari 2018 - 16:00
‘Insta-dichter’ Rupi Kaur (24) verkocht 1,4 miljoen exemplaren van haar eerste boek, maar is ook voortdurend mikpunt van spot. Dankt de Canadees-Indiase haar succes echt alleen aan de korte spanningsboog van millennials? Of is ze haar tijd gewoon vooruit?

Hoe een Bengaals eilandje een ecologisch paradijs werd

19 februari 2018 - 16:00
Wetenschappers zijn verrukt over de vervijftigvoudiging van het aantal diersoorten op een eilandje in West-Bengalen. Als toerist mag je er voorlopig niet heen.

Rent-a-Friend in Japan

15 februari 2018 - 16:00
In Japan kun je acteurs inhuren voor een optreden als beste vriend, echtgenoot, vader of zelfs als gast bij een uitvaart. Ishii Yuichi, acteur en eigenaar van het bedrijf Family Romance, legt uit hoe dit werkt.

China wil niet langer het afvoerputje van de wereld zijn

13 februari 2018 - 16:00
China is gestopt met het importeren van 24 soorten afval uit het Westen, die het vroeger recyclede. Het land wil zich meer gaan toeleggen op milieubescherming en het hergebruik van eigen afval.

Azië » Archief