Azië


India gaat Israël achterna

4 December 2019 - 20:00
Tijdens een bijeenkomst in New York met Hindoes en andere Indiërs die in Kasjmir wonen, deelde de Indiase consul-generaal Sandeep Chakravorty mee dat India voornemens is nederzettingen in Kasjmir te bouwen naar voorbeeld van Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden.

‘Er is maar één reddingsmiddel en dat is tegengif’

2 December 2019 - 10:00
Dokters in India voeren een slepend gevecht om de tienduizenden dodelijke slachtoffers die er jaarlijks door slangenbeten vallen terug te dringen. Maar er is een gebrek aan medisch personeel, tegengif en preventieve kennis bij de plattelandsbevolking.

Wetenschapsfraude in Zuid-Korea

29 November 2019 - 20:00
Een aantal Zuid-Koreaanse academici wordt ervan beticht kinderen als co-auteurs van wetenschappelijke publicaties te hebben vermeld, ook al hebben de kinderen niets bijgedragen aan het gepubliceerde onderzoek. Volgens een rapport van het Zuid-Koreaanse ministerie van Onderwijs zijn er 9 nieuwe gevallen ontdekt, waarmee het totale aantal sinds 2017 op 17 komt, en het aantal betrokken publicaties op 24.

Gebroken met alles en iedereen

29 November 2019 - 10:00
Du Qiang ging undercover in het Sanhe-district van de Chinese fabrieksstad Shenzhen om vat te krijgen op een groep arbeidsimmigranten, de zogenaamde ‘Sanhe-goden’ die daar rondhangen. De goden hebben gebroken met alles en iedereen, sommigen hebben zelfs hun ID-kaart verkocht. Ze slijten hun dagen in internetcafés.

India bespioneert burgers

28 November 2019 - 20:00
De regering van India heeft deze week verklaard door de wet ‘gemachtigd’ te zijn om elke vorm van digitale communicatie en informatie op apparaten van burgers te onderscheppen, in te zien of te decoderen, in het belang van de nationale veiligheid of om vriendschappelijke relaties te bestendigen met buitenlandse mogendheden.

Het heeft niets te maken met revolutionaire moed

28 November 2019 - 14:00
Volgens deze krant blijft geweld altijd geweld. En dat is nooit te rechtvaardigen.

Geweld is (soms) nodig

28 November 2019 - 10:00
Naast rationele overwegingen zijn er ook emoties in de Hongkongse opstand. Die leiden soms tot de romantisering van geweld. Maar is dat geweld gerechtvaardigd?

‘Bad chemistry’ tussen Japan en Zuid-Korea

19 November 2019 - 16:00
Japanse bedrijven hebben voortaan toestemming vanuit Tokio nodig om chemicaliën naar Zuid Korea te exporteren. Dit heeft niet alleen zorgwekkende implicaties voor de economie in de landen zelf, maar ook voor de toch al gespannen wereldhandel.

Vrouwen begluren in China

19 November 2019 - 14:00
China kent een heuse industrie voor het stiekem begluren van vrouwen, die uiteenloopt van ‘dienstverlening’ bij het installeren van gluurcamera’s tot een levendige handel in video’s van stiekem onder de rokjes gefilmde beelden à 20 yuan [2,60 euro]. Volgens een hotelmanager in Zhengzhou is meer dan 80 procent van de hotelkamers in zijn stad uitgerust met spionagecamera’s.

Veel bejaarde bestuurders in Japan

15 November 2019 - 20:00
Japanners zijn dol op autorijden, maar de vergrijzende bevolking, waarvan inmiddels een op de vijf mensen 70 jaar of ouder is, begint steeds meer problemen op te leveren.

Azië » Archief