Europa


De drie gouden regels van ‘Tatjana 911’

15 maart 2019 - 14:45
Tatjana Sedych maakt al veertien jaar in haar eentje de onafhankelijke krant van de gemeente Vanino, in het Verre Oosten van Siberië. Dat leverde haar de Sacharovprijs op – maar ook een afgebrand huis en een aanslag op haar leven.

‘Niet opgeven’, zei de politie. ‘De volgende keer gaat het jullie lukken’

15 maart 2019 - 14:06
Sinds de anti-immigratiewet van de extreemrechtse Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini in werking trad, krijgen asielzoekers die de oversteek naar Italië wagen geen humanitaire verblijfsvergunning meer. Na aankomst wacht velen een volgende vlucht: door de besneeuwde Alpen richting Frankrijk.

Pleitbezorger van het luisteren

10 maart 2019 - 08:33
Agenda | Private Ear T/m 28 april, Witte de With, Rotterdam, wdw.nl

Wat een no deal-brexit voor Nederland betekent

4 maart 2019 - 17:08
Veel Nederlanders denken dat de gevolgen van een no deal-brexit wel mee zullen vallen. The Washington Post legt helder uit waarom dat niet het geval is.

Erdogan voert een zinloze strijd

4 maart 2019 - 08:49
De geharnaste taal van de Turkse president aan het adres van de Koerden maakt deel uit van zijn strategie om aan de macht te blijven. Maar het werkt averechts.

Dossier | Waar rook is, is vuur

2 maart 2019 - 15:01
Uit een exclusief onderzoek van journaliste Marie Maurisse voor de actiegroep Public Eye blijkt dat de Zwitserse tabaksindustrie een dubbele standaard hanteert: sigaretten die in Afrika worden verkocht zijn giftiger dan de sigaretten die in Europa worden gerookt. Bedrijven hebben daar 
vrij spel in, domweg omdat regeringen niet over de middelen beschikken om een proactief gezondheidsbeleid te voeren.  

Zuid-Italianen zijn al net zo arm als Polen

1 maart 2019 - 09:12
De Italiaanse economie zal voorlopig nog niet aantrekken, blijkt uit de laatste prognoses. Dat is een harde dobber voor een land dat als enige in Europa 
de crisis van 2008 nog niet te boven is.

Hervorming islam vergt moed

28 februari 2019 - 17:00
Omdat de islam er niet in is geslaagd te hervormen, vindt de religie geen aansluiting meer bij het leven van de moslims. De enige oplossing, zegt de Turkse schrijver Levent Gültekin, is de scheiding van kerk en staat.

Singapore aan de Thames, zou het kunnen?

22 februari 2019 - 12:02
Voorstanders van een ‘no deal-brexit’ geloven dat Groot-Brittannië na het verlaten van de EU tot een waar economisch paradijs zal uitgroeien, waar de voormalige Britse kolonie Singapore model voor staat.

Buren Tate Modern nog bozer

22 februari 2019 - 10:00
Wereldnieuws | Met de opening van het Blavatnik-gebouw, drie jaar geleden ontworpen door het Zwitserse architectenduo Herzog & De Meuron, breidde het Tate Modern in Londen zijn tentoonstellingsruimte in één klap uit met ruim 22.000 vierkante meter.

Europa » Archief