Europa


Het laatste interview met Romy Schneider

21 juli 2018 - 11:09
Toen de Duits-Iraans-Franse regisseur Emily Atef foto’s onder ogen kreeg die Robert Lebeck in een van haar laatste levensjaren van Romy Schneider had gemaakt, was ze ontroerd. ‘Ik zag niet een ster, maar een vrouw van in de veertig, authentiek, zonder filter, een vrouw die wil leven’.

Overeenkomst EU-Japan dankzij Donald Trump

20 juli 2018 - 07:30
De EU en Japan hebben in Tokio de grootste handelsovereenkomst in hun geschiedenis getekend. Bijna alle import- en exporttarieven worden afgeschaft, waardoor een van de grootste handelsblokken ter wereld ontstaat. Met dank aan het ‘America First’ van Donald Trump.

Het Duitse dieseldilemma

18 juli 2018 - 16:00
Als eerste Duitse gemeente weert Hamburg sinds eind mei vervuilende dieselauto’s uit een deel van de stad. Een opmerkelijke stap in een land dat zichzelf graag als groen ziet, maar ook verweven is met de auto-industrie.

Insecten op je bord

18 juli 2018 - 07:30
Kirsi en Jouko Siikonen uit Finland fokten ooit varkens. Maar ze hebben hun bedrijf een half jaar geleden omgevormd tot een klimaatgestuurde krekelboerderij die moet bijdragen aan het oplossen van de dreigende voedselcrisis in de wereld.

De auto is passé. Maar kunnen we wel zonder?

17 juli 2018 - 16:12
Waar de auto vroeger symbool stond voor vrijheid, wordt hij tegenwoordig vooral geassocieerd met vervuiling en fileleed. Maar betekent dit ook dat we ons vertrouwde vervoermiddel kunnen missen?

Acht kunstenaars over schilderkunst | Video

17 juli 2018 - 07:30
De schilderkunst is al talloze keren dood verklaard, maar blijkt nog steeds springlevend. In deze video vertellen acht internationale kunstenaars, onder wie David Hockney, over hun ambacht.

Lezen in het weekend: De 360 Non-Fictie Top 5

14 juli 2018 - 08:30
Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

Mobieltjes uit de klas: goed idee?

13 juli 2018 - 07:30
De Franse president Macron gaat mobieltjes op scholen verbieden. Een voorbeeld om na te volgen voor andere landen?

Hittegolf onthult eeuwenoude nederzettingen in Wales

11 juli 2018 - 07:30
In Groot-Brittannië is momenteel sprake van een hittegolf en dat heeft een prettig neveneffect voor archeologen. Door de droogte worden de omtrekken van eeuwenoude nederzettingen in Wales zichtbaar vanuit de lucht.

Solidariteit 
is ver te zoeken

10 juli 2018 - 16:00
Waar worden vluchtelingen nog welkom geheten, nu eerst de buitengrenzen bewaakt moeten worden en er pas dan weer gekeken kan worden naar de verdeling van de opvang?

Europa » Archief