Europa


Samenwerken en kennis delen

6 October 2020 - 09:00
Hoe tijdelijk zijn de coronamaatregelen die wereldwijd leiden tot protectionisme en isolationisme, vraagt de Zweedse liberale auteur Johan Norberg zich af. ‘We moeten ons niet van het buitenland afsluiten, maar samenwerken, zodat we kennis en oplossingen met elkaar kunnen delen.’

Screenlife: Skypedrama’s en Zoomkomedie’s

5 July 2020 - 13:00
In Rusland is het serieformat Screenlife tijdens de lockdown de reddingsboei van de amusementsindustrie geweest. Het laat de toeschouwer meekijken met de Skype- of Zoomgesprekken van de personages en vertelt zo een verhaal.

COVID-19 wereldwijd

9 April 2020 - 20:26
In deze posts houden we u op de hoogte van wat kranten wereldwijd over het coronavirus schrijven. Vandaag: Bewoners van Santiago de Cuba zijn moeilijk te bedwingen, hoeveel doden vielen er echt in Wuhan? In Jemen is staakt-het-vuren ingegaan en Finland was goed voorbereid op een pandemie.

‘We moeten het internet schoonvegen’

10 March 2020 - 13:00
In dit digitale tijdperk hebben we geen tijd om alles te verifiëren wat we lezen. Maar auteur en journalist Peter Pomerantsev waarschuwt dat als we geen transparantie eisen van informatie op het internet, we afstevenen op een wereld vol Poetins. ‘Als de macht niet langer aan de waarheid gehouden kan worden, komt er een einde aan politiek op basis van bewijs en ratio.’

Angst en depressie onder Italiaanse jongeren

6 March 2020 - 09:00
Competitie en prestatiedwang, de ermee gepaard gaande druk en het vooruitzicht van een onzekere toekomst, zijn de belangrijkste redenen waarom psychische stoornissen, stress en depressie onder studenten aan Italiaanse universiteiten en hogescholen toenemen.

Speeltuin zonder kinderen

26 February 2020 - 09:00
Fermoselle, een gemeente in de Spaanse provincie Zamora, zou tot ground zero van de kinderloosheid kunnen worden uitgeroepen. In de afgelopen twee jaar is daar niet één baby geboren.

Trouw en vermenigvuldig u

25 February 2020 - 09:00
Vrijgezellen en echtparen zonder kinderen zijn egoïsten en moeten zwaarder worden belast. Zo denken auteur Mevlüt Tezel en president Recep Tayyip Erdogan erover. Ook in Turkije is het aantal geboorten met 3,6 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Voor Sanna Marin was er Benazir Bhutto

23 January 2020 - 10:00
De aanstelling van de dertiger Sanna Marin als premier van Finland lijkt te bevestigen dat dit land volledige gelijkheid tussen man en vrouw heeft bereikt, maar lopen Finland en de andere Scandinavische landen wel zo voorop? Pakistan had dertig jaar geleden al een vrouw van 35 als minister-president.

Amsterdam is het nieuwe Londen

19 January 2020 - 10:00
De zakenwereld heeft geen tijd het laatste bedrijf van de Brexit af te wachten. Sinds het tellen van de stemmen in 2016 trekken veel ondernemingen naar het vasteland. Een populaire bestemming is Nederland, en deze journalist van Fortune begrijpt heel goed waarom.

Varkensmest als autobrandstof

18 January 2020 - 20:00
De Spaanse autofabrikant Seat ziet een niche in de markt voor auto’s aangedreven door gecomprimeerd aardgas ( CNG ). Maar in plaats van CNG te maken uit aardgas, experimenteert Seat met groen gas uit afval, industrieel afval en varkenspoep.

Europa » Archief