Het Midden-Oosten


Midden-Oosten | Pronken 
met papa’s geld

18 januari 2019 - 21:58
Nu het dagelijks leven voor velen een worsteling is vanwege grote werkloosheid en stijgende prijzen hebben Iraniërs steeds meer moeite met de buitensporige rijkdom van hun bevoorrechte landgenoten.

Reader 16 | In Jemen sterven meer mensen van honger dan door geweld

29 oktober 2018 - 16:00
De Verenigde Arabische Emiraten voeren een eindeloze oorlog tegen de Houthi-rebellen in het noorden van Jemen. In plaats van alles in goede banen te leiden, helpen ze het land te gronde te richten. Een reportage vanuit Al Mukalla, een zuidelijke stad in crisis.

# 147 | Krachtmeting 
over herovering Idlib

20 oktober 2018 - 16:36
De ontmoeting in Sotsji tussen de Russische en de Turkse president leidde ertoe dat de aanval op de Syrische enclave Idlib wordt uitgesteld. Volgens deze Turkse journalist is dat vooral in Ruslands belang.

De toekomst van Syrië onder Assad

19 september 2018 - 16:00
Na zeven jaar oorlog heeft de Syrische dictator Bashar al-Assad tweederde van het land weer onder controle. Maar de toekomst is onzeker. Voor 
de wederopbouw is geld nodig, en dat komt er alleen als Assad vertrekt.

Saoedi-Arabië stelt satire strafbaar

7 september 2018 - 07:30
Kroonprins Mohammed bin Salman trekt de touwtjes verder aan in Saoedi-Arabië: voortaan kan online satire die ‘de openbare orde verstoort’ worden bestraft met maximaal vijf jaar gevangenisstraf en een enorme boete.

Assad regeert over een schimmenrijk

6 september 2018 - 16:00
De Syrische president blijft aan de macht, maar alleen dankzij de aanwezigheid van buitenlandse partijen die hun eigen strijd uitvechten.

Al Bu Nahid: 
een klein utopia in Irak

8 augustus 2018 - 16:00
In het Iraakse dorp Al Bu Nahid worden vrouwen en mannen gelijk behandeld, zijn roken en frisdrank in de ban en religieuze twisten verboden.

Muziek tegen ongelijkheid

7 augustus 2018 - 07:30
Het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties ( UNFPA ) dat zich onder meer inzet voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen, is in Egypte begonnen met een muziekproject dat vrouwenbesnijdenis, gedwongen huwelijken, sociale en seksuele onderdrukking aan de kaak stelt.

Oud brood

19 juli 2018 - 07:30
Bij opgravingen in het noordoosten van Jordanië zijn in een stenen oven de verkoolde resten gevonden van brood dat ongeveer 14.500 jaar geleden werd gebakken. Verrassend, want dat is duizenden jaren voordat de landbouw tot ontwikkeling kwam.

Een stille hint voor de prins

9 juli 2018 - 16:00
Om de Saoedische economie te diversifiëren wil kroonprins Mohammed bin Salman nieuwe steden bouwen. King Abdullah Economic City ( KAEC ) moet in 2015 twee miljoen inwoners tellen. Maar voorlopig is het er onheilspellend rustig.

Het Midden-Oosten » Archief