Het Midden-Oosten


Hervorming MBS valt niet mee

13 mei 2019 - 10:00
Prins Mohammed bin Salman heeft ambitieuze hervormingsplannen voor de arbeidsmarkt van Saoedi-Arabië. Het is alleen de vraag of die zullen slagen.

Fotoalbum

11 mei 2019 - 16:00
Agenda | T/m 13 juli, Louvre Abu Dhabi, louvrebudhabi.ae

Boeken voor de revolutie

9 mei 2019 - 14:00
Een tijdje geleden begaf Abdirahman Moalim zich voor het eerst onder zijn duizenden landgenoten die een sit-in waren begonnen bij het hoofdkwartier van het Soedanese leger in Khartoem. Ze riepen Omar al-Bashir op om af te treden als president.

Op weg naar een post-antibioticatijdperk

9 mei 2019 - 10:00
Ze worden een stille tsunami genoemd, die de geneeskunde terug naar de Middeleeuwen helpen. Resistente superbacteriën zijn aan een verontrustende opmars bezig in het Midden-Oosten.

Een graf in Egypte wordt onbetaalbaar

7 mei 2019 - 14:00
Wereldnieuws | Sinds het Egyptische pond drie jaar geleden in waarde begon te dalen, gaan de kosten van het levensonderhoud in Egypte onophoudelijk omhoog.

Netanyahu’s erfenis

29 april 2019 - 16:00
Benjamin Netanyahu is begonnen aan zijn vijfde mandaat als premier van Israël. Ondanks de verschillende corruptieonderzoeken die tegen hem lopen is het de rechts-nationalistische partij Likoed gelukt de aandacht af te leiden. Ha’aretz kijkt terug op de erfenis van de 34ste regering.

Boze vrouwen

19 april 2019 - 16:13
In Iran is de revolutie synoniem aan vrouwen. Ze zijn woedend en ontembaar, en staan zij aan zij in hun strijd tegen onderdrukking.

Twee landen, twee vrouwen, één systeem

12 april 2019 - 11:11
Zoals Iran de advocate Nasrin Sotoudeh probeert de mond te snoeren met een meedogenloze straf, zo behandelt Saoedi-Arabië Loujain al-Hathloul, de activiste die opkomt voor vrouwenrechten. De landen zijn elkaars aartsvijand, maar handhaven dezelfde repressie.

Brief aan Alain Finkielkraut

12 april 2019 - 10:00
De Libanese schrijfster Dominique Eddé maakt van de gelegenheid gebruik om de bekende filosoof Alain Finkielkraut, die onlangs werd uitgescholden voor ‘vieze zionist’, niet alleen een hart onder de riem te steken, maar ook zijn verstarde verdediging aan de kaak te stellen. ‘U ontkent een deel van de werkelijkheid om een andere te laten bestaan.’

Islamofobie, een godsgeschenk voor fundamentalisten

3 april 2019 - 09:50
De term, gemunt door liberale westerlingen, beantwoordt aan de aspiraties van de islamisten en smoort ieder debat, benadrukt een Jemenitische jurist.

Het Midden-Oosten » Archief