Het Midden-Oosten


Arabieren en Koerden: onmogelijke vriendschap

14 November 2019 - 10:00
De spanning blijft oplopen tussen de Syrische Koerden en Arabieren die zich verzetten tegen het regime in Damascus, terwijl ze slachtoffers zijn van dezelfde dictatuur, constateert de website Al-Modon spijtig.

Geen vrede zonder vrouwen

5 November 2019 - 16:00
In Afghanistan worden op dit moment vredesbesprekingen gevoerd met de Taliban. De voorzitter van de Afghaanse mensenrechtencommissie is bang dat de rechten van vrouwen het eerst zullen sneuvelen, als ze geen plaats aan de onderhandelingstafel krijgen.

's Werelds oudste parel

2 November 2019 - 20:00
Volgens het ministerie van Cultuur en Toerisme van Abu Dhabi is ‘s werelds oudste natuurlijke parel gevonden tijdens opgravingen op het eiland Marawah. De parel werd ontdekt in de ruïnes van een nederzetting uit het stenen tijdperk.

Saoedi-Arabië kan zich niet verdedigen

15 October 2019 - 10:00
In de Arabische pers klinkt harde kritiek op Saoedi-Arabië, na de aanval op twee olie-installaties. En de nonchalante houding van kroonprins Mohammed bin Salman stemt de critici niet milder.

Een aasgier te midden van haviken

14 October 2019 - 16:00
De pers in Saoedi-Arabië aarzelt niet meer om openlijk kritiek te leveren op de Amerikaanse president en is teleurgesteld in diens passieve houding ten opzichte van Iran.

Vis, hoe heet je?

13 October 2019 - 16:00
De eerste vertalers Hebreeuws van Twintigduizend mijlen onder zee zaten met een lastig probleem. Er waren geen woorden voor de zeewezens van Jules Verne.

Verdienen aan gevangenissen

8 October 2019 - 14:00
Het Israëlische gevangenissysteem lijkt sterk op het Amerikaanse wat betreft de rol van de commercie, schrijft Al Jazeera . In Israël verdienen zeker 22 bedrijven aan het opsluiten van Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt onderzoekscentrum Who Profits, dat bedrijven controleert die zijn betrokken bij de Israëlische bezetting van Palestijnse en Syrische gebieden.

WAT ZIJ ZEGGEN OVER... de aanval op de Saoedische olieinstallaties

1 October 2019 - 16:00
Op de ochtend van 14 september werde twee grote Saoedische olieinstallaties aangevallen met drones, ogenschijnlijk uit Jemen en ondersteund door Iran. Wat zeggen internationale opinieleiders en politici over de aanval?

Lerarenstaking in Jordanië

27 September 2019 - 20:00
Voor de tweede week op rij staken meer dan 100.000 leraren op openbare scholen in Jordanië. Ze eisen dat hun salarissen, die rond de armoedegrens schommelen, met 50 procent worden verhoogd. De leraren zeggen dat de regering die loonsverhoging vijf jaar geleden heeft beloofd.

Stad van de toekomst midden in de woestijn

13 September 2019 - 10:00
Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië doet er alles aan om een ‘in zichzelf gekeerd en volledig van olie afhankelijk koninkrijk’ om te vormen tot een moderne economie. Voor 500 miljard dollar bouwt hij aan een fantasiestad midden in de woestijn.

Het Midden-Oosten » Archief