Oorlogswees uit Sierra Leone wordt balletdanseres

The Guardian  | 26 July 2012 - 06:5526 Jul - 06:55

Michaela DePrince (17) droomde tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone al van een leven als ballerina. Nu is ze afgestudeerd aan de American Ballet Theatre’s Jacqueline Kennedy Onassis school in New York.

Een ‘kind van de duivel’ werd Michaela DePrince genoemd. De oorlogswees uit Sierra Leone lijdt aan de pigmentziekte vitiligo. Ze werd geadopteerd door een Amerikaans echtpaar en is nu een professionele balletdanseres. Ze is pas 17, maar heeft al naam gemaakt als ballerina.

Als peuter tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone droomde DePrince er al van om balletdanseres te worden. Ze had een cover met een ballerina van een magazine gevonden en bewaard. Omdat de vrouw op de foto er zo gelukkig uit zag besloot DePrince ook balletdanseres te worden. Ze heeft inmiddels de Jacqueline Kennedy Onassis School van het American Ballet Theatre afgesloten en haar high school-diploma op zak. Ze heeft ook al een baan. In augustus begint ze bij het Dance Theatre of Harlem.

Deze week danste DePrince een hoofdrol van Le Corsaire in het Joburg Theatre in Zuid-Afrika. In een interview met The Guardian vertelt de jonge ballerina dat ze veel slechte herinneringen heeft aan eerste jaren in Sierra Leone. Haar vader werd doodgeschoten door de rebellen en haar moeder stierf aan ondervoeding.

(Foto van This is Sierra Leone)

Plaats een reactie