Campuspolitie bespuit demonstranten met pepperspray

Al Jazeera English  | 21 November 2011 - 07:2521 Nov - 07:25

Studenten die protesteerden tegen politiegeweld in New York worden zelf getracteerd op politiegeweld.

Studenten van de University of California, Davis die demonstreerden tegen de gewelddadige ontruiming van het Occupykamp in New York City kregen zelf ook met politiegeweld te maken. Ze werden bespoten met pepperspray, zoals onderstaande video van Al Jazeera English laat zien. Niet omdat ze geweld gebruikten, maar omdat ze bleven zitten tijdens een ontruiming.

De rector van de universiteit noemt het incident “huiveringwekkend”, maar is niet bereid om af te treden. Wel is ze bereid een onderzoek in te stellen. De twee agenten die pepperspray gespoten hebben, zijn een maand geschorst.

Weblog Boing Boing heeft een van de getroffen studenten geïnterviewd. Volgens W. (hij wil anoniem blijven) riep een campuspolitieman tegen zijn collega’s: “I’m going to spray these kids down.” Vervolgend werden W. en enkele andere studenten van een zeer korte afstand bespoten met pepperspray. W: “Someone said they saw him spray down my throat intentionally, but I was so freaked out, and I was blinded by my hat, so I can’t verify. I did get a large quantity of pepper spray in my lungs. Another girl near me who has asthma had an attack triggered by the pepper spray, and she was taken to the hospital.”

(Beeld: still uit YouTube-video)

Plaats een reactie