Vrouwelijke auteurs moeten verhuizen binnen Wikipedia

The New York Times  | 25 April 2013 - 17:1725 Apr - 17:17

Schrijfsters worden minder zichtbaar door gedwongen verplaatsing naar een subcategorie van de gratis online encyclopedie.

Vrouwelijke Amerikaanse auteurs horen volgens de medewerkers van Wikipedia niet meer thuis in de catagorie ‘American Novelists’. Ze zijn verplaatst naar de subcategorie ‘American women novelists’. De reden dat de schrijfsters moeten verhuizen is dat de schrijverscategorie “te vol” is geworden. Daarom is gekozen voor het verplaatsen van auteurs naar subcategorieën.

Meer dan 300 schrijfsters zoals Harper Lee, Anne Rice, Amy Tan en Donna Tartt zijn uit de hoofdcategorie verwijderd en verplaatst naar ‘American Women Novelists’, merkte Amanda Filipacchi gisteren op in The New York Times. Ze is tegen de gedwongen verhuizing omdat scholieren, studenten, literatuurliefhebbers en andere internetgebruikers die zoeken naar Amerikaanse literatuur door Google worden doorverwezen naar de catagorie ‘American Novelists’ waar ze nog maar weinig vrouwelijke auteurs zullen aantreffen.

Sinds Filipacchi gisteren over deze kwestie schreef, zijn enkele vrouwelijke auteurs weer teruggezet in de hoofdcategorie ‘American Novelists’.

Plaats een reactie