Franse kinderen hebben geen ADHD

Psychology Today  | 27 October 2013 - 08:2027 Oct - 08:20

Franse psychiaters kiezen voor psychotherapie en gezinscounselling om de onderliggende oorzaken van druk gedrag aan te pakken.

In de Verenigde Staten krijgt inmiddels een fiks percentage van de kinderen (9 procent) dagelijks medicijnen omdat ze aan ADHD lijden. In Frankrijk wordt de diagnose ADHD veel minder gesteld en gebruiken er aanzienlijk minder kinderen Ritalin, en Concerta.

Het Amerikaanse tijdschrift Psychology Today schrijft over de andere behandelwijze in Frankrijk. Franse kinderpsychiaters proberen niet het kind en zijn gedrag te beïnvloeden, maar kijken naar de onderliggende oorzaken van het gedrag. Waarom is een kind druk en ongeconcentreerd? Franse psychiaters zien ADHD als een psychosociaal probleem dat sterk afhangt van de situatie. Hun Amerikaanse collega’s beschouwen ADHD als een biologische-neurologische stoornis die het beste met medicijnen behandeld kan worden. Franse psychiaters kiezen voor psychotherapie en gezinscounselling om de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Lees ook:
Heeft dit kind ADHD of is het gewoon slecht opgevoed?

(Een Frans meisje in het doolhof in de Jardin des Tuileries in Parijs. Foto van Jean-Pierre Dalbéra)

Plaats een reactie