Australische school doet hardop klappen en juichen in de ban

News.com.au  | 25 July 2016 - 21:0025 Jul - 21:00

Op een basisschool in Sydney mogen leerlingen voortaan alleen nog maar geluidloos klappen. Juichen mag alleen door een bepaald gezicht te trekken of de handen en armen in de lucht te bewegen. De school heeft dit ingevoerd uit respect naar kinderen die gevoelig voor geluid zijn.

Elanora Heights, een publieke school, zegt dat deze maatregel ook helpt om de leerlingen minder onrustig te krijgen en om ze beter met hun energie om te laten gaan. Bovendien zou dit het creatief gebruik van gezicht en armen bevorderen. De nieuwe regel lijkt op het omhelsverbod dat een andere school recent invoerde. “Er zijn andere manieren om affectie te laten zien, bijvoorbeeld een ‘high-five’ of een begroeting met twee vuisten tegen elkaar,” aldus de directeur van de betreffende school.

Weer een andere school in Sydney verbiedt sinds deze week de leerlingen om de vrouwelijke leraren ‘dames’ of ‘vrouwen’ te noemen maar hiervoor een neutraal woord te gebruiken. Zo zou discriminatie en homofobie voorkomen moeten worden.

Foto: NSW Department of Education

Tags: verbod school

Plaats een reactie