Gedichten van Donald Trump

Aftenposten  | 18 mei 2017 - 07:0018 mei - 07:00

De Noor Chris Felt publiceerde een dichtbundel onder de titel Make Poetry Great Again. De gedichten in het boekje zijn weergaven van uitspraken en zinsneden die Donald Trump de afgelopen jaren gebruikte tijdens toespraken en interviews.

De Noorse krant Aftenposten interviewde Chris Felt over de bundel en vooral kranten in Azië, zoals de Jakarta Post en The Hindu Times, namen het artikel over.

‘Natuurlijk zijn we verbijsterd dat de ronkende retoriek van Trump hem het Amerikaanse presidentschap heeft gebracht’, zegt Felt. ‘Wat Trump zegt komt dichter bij poëzie en fictie dan bij de werkelijkheid.’

Volgens Felt tonen Trumps woorden, als je ze als poëzie leest, ‘de wanhoop, onzekerheid en mogelijk het minderwaardigheidscomplex’ van de Amerikaan.

I have said

if Ivanka

were not my daughter,

perhaps

I would be dating her”

‘Vreselijk macho, erbarmelijk en verwarrend’, vindt Felt, ‘maar als je de woorden presenteert met ruimte er omheen dan begin je andere aspecten van Trump te zien.’

De Noorse uitgever Kagge heeft een eerste oplage uitgebracht van 2000 exemplaren. Een ervan is verzonden naar de Amerikaanse president.

Foto: Airpix

Plaats een reactie