Een kadootje van The Met: 464 kunstboeken gratis online

Open Culture  | 18 June 2017 - 08:3018 Jun - 08:30

Het onvolprezen Metropolitan Museum of Art in New York, in de volksmond ook wel bekend als The Met, heeft 464 kunstboeken online gezet, meldt Open Culture.

Een schitterend boek over middeleeuwse boekminiaturen als The Art of Illumination: The Limbourg Brothers and the Belles Heures of Jean de France, Duc de Berry kan je natuurlijk via Amazon aanschaffen. Dan heb je het tastbare boek, maar ben je wel 118 dollar armer. Op de site van The Met lees je het voor niks en je kunt er nog een gratis pdf van downloaden ook.

The Met biedt een collectie van 464 kunstboeken en catalogi aan die in de afgelopen vijftig jaar zijn verschenen. Sommige daarvan zijn niet meer in de handel. De gratis onlinebibliotheek is even uiteenlopend als de verbluffende collectie van The Met zelf, van anatomische tekeningen van Leonardo da Vinci tot Chinese boeddhistische sculpturen en van Afrikaans ivoor tot het betoverende romantische werk van Caspar David Friedrich.

Tel bij deze gratis boeken de 400.000 digitale reproducties in hoge resolutie op, die The Met twee jaar geleden voor gratis gebruik online zette, en een reisje naar New York is bijna overbodig. Bijna.

Plaats een reactie