Lezen in het weekend: De 360 non-fictie Top 5

360 Magazine  |  9 september 2017 - 11:55 9 sep - 11:55

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

Nee is niet genoeg – Naomi Klein
Hoe extreem Trump ook is, hij is een logisch voortvloeisel uit de meest kwalijke trends van de voorbije vijf decennia. Naomi Klein laat zien welke krachten schuilen achter zijn opkomst en schetst een beeld van hoe een massabeweging hier tegenin kan gaan.

Van bacterie naar Bach en terug – Daniel C. Dennett
Vijfentwintig jaar na Dennetts meesterwerk over het bewustzijn onderzoekt hij in deze opvolger hoe je abstracte begrippen als ziel, intelligentie en creativiteit kunt beschrijven. Wat betekent bewustzijn? Wat gebeurt er wanneer iemand denkt? Een baanbrekend filosofisch meesterwerk.

Vreemdelingen in hun eigen land; een reis door rechts Amerika – Arlie Russell Hochschild
Socioloog Hochschild verlaat haar kosmopolitische enclave en trekt vijf jaar op met rechtse landgenoten in het arme Louisiana. Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-rightbeweging wil doorgronden.

Vergeven: omgaan met onrecht – Svenja Flasspöhler
Is vergeven mogelijk? En zo ja, wat is ervoor nodig en wat kan het brengen?De schrijfster gaat te rade bij schrijvers, filmmakers en filosofen en laat zien dat filosofie andere inzichten biedt dan religie. Doordat ze het universele thema inbedt in haar eigen levensverhaal, ontstaat er een intieme leeservaring.

Bob Marley – Roger Steffens
Roger Steffens legde in veertig jaar ‘s werelds grootste reggae-archief aan, met talloze intieme interviews met Marley zelf, zijn familie, vrienden en bandleden. In deze biografie vertellen ze samen Marleys verhaal. Veel mythes worden ontkracht en de meest dramatische momenten van Marleys leven worden belicht.

Foto: Tom Hermans

Plaats een reactie

360 Magazine