Een dagje naar het strand, een zware beproeving

360 Magazine/El Watan  | 13 september 2017 - 16:0013 sep - 16:00

Onveiligheid, vervuiling, seksuele intimidatie, hufterigheid en hoge prijzen… Vroeger gingen Algerijnse gezinnen een dagje naar het strand om zich te ontspannen, tegenwoordig is het een bron van stress.

‘Ik ga al vijftien jaar niet meer naar het strand in Algiers. De eerste tien jaar begonnen de stranden al achteruit te gaan. De laatste vijf jaar is de situatie enorm verslechterd. Het is echt jammer om te zien hoe slecht onze stranden eraan toe zijn. In plaats van de stranden schoon te houden worden ze gewoon vervuild.’ Voor Selma, een jonge Algerijnse van 25 jaar, is het uitgesloten dat ze in Algiers nog naar het strand gaat.

Met haar gezin brengt ze elke zomer haar vakantie door in Béjaïa [badplaats in het noordoosten van het land], waar de situatie niet zo ernstig is. ‘Daar heb je niet zo veel last van hufterigheid als in Algiers. Je zult daar nooit een auto op het strand geparkeerd zien staan, bijna in de zee! Je kunt er nog rustig gaan zwemmen. Vrouwen zijn vrij om te dragen wat ze willen en ze hoeven niet iemand bij zich te hebben om zich veilig te voelen,’ aldus Selma.

Sinds de officiële opening van het zomerseizoen wordt er veel gediscussieerd over de situatie op de stranden van de verschillende kustplaatsen en wordt er kritiek geuit door ontevreden badgasten. (…)

Gratis voor 360 abonnees


Plaats een reactie

(€ Blendle) 360 Magazine/El Watan