Lezen in het weekend: De 360 non-fictie Tip 5

360 Magazine  |  7 oktober 2017 - 08:30 7 okt - 08:30

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

De aarde huilt – Peter Cozzens
Na afloop van de Amerikaanse Burgeroorlog veroverde het leger het grotendeels onontgonnen Westen. In dit epische relaas lezen we over de waardeloze verdragen, de onderlinge strijd tussen stammen en facties, de mentaliteit van de indiaanse krijgers en de ethische vragen van betrokken legerofficieren.

Gewone deugden – Michael Ignatieff
Michael Ignatieff bezocht Braziliaanse favela’s, Afrikaanse townships, Japanse boeren, gangs in Los Angeles en monniken in Myanmar om te onderzoeken welke morele deugden mensen over de hele wereld delen. Zijn universele mensenrechten inmiddels een wereldwijd gedeelde moraal geworden?

Anders kijken – Beau Lotto
De menselijke ervaring is gegrondvest op onze waarnemingen, maar niet veel mensen begrijpen waarom en hoe we zien wat we zien. Beau Lotto laat ons in heldere beelden en bewoordingen zien hoe het brein waarneemt, en maakt daarmee de weg vrij voor een nieuwe manier van kijken.

Gandhi – Pramod Kapoor
Mahatma Gandhi is onlosmakelijk verbonden met het geweldloze verzet en werd na zijn gewelddadige dood een martelaar voor de mensenrechten. In deze geïllustreerde biografie gaat de Indiase auteur en Gandhi-kenner Pramod Kapoor op zoek naar de mens achter het icoon.

Volwassenen onder elkaar – Yanis Varoufakis
Hij was 162 onvergetelijke dagen minister van Financiën van Griekenland. Wat we zagen was al intens. Wat we niet te zien kregen waren de dreigementen, verborgen agenda’s, chantage en verraad. Een bloedstollende, waargebeurde thriller over hoe de macht werkelijk wordt uitgespeeld in Europa.

Tom Hermans

Plaats een reactie

360 Magazine