Lezen in het weekend: De 360 Non-Fictie Top 5

360 Magazine  |  2 december 2017 - 08:00 2 dec - 08:00

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

Life 3.0 – Max Tegmark
Een toegankelijke, nuchtere en praktische beschrijving van de gevolgen van Kunstmatige Intelligentie. Van superintelligentie tot zingeving, van wat bewustzijn betekent tot de toekomst van leven in het universum: Life 3.0 stelt je in staat om deel tenemen aan de belangrijkste discussie van onze tijd.

Witte onschuld – Gloria Wekker
Geactualiseerde uitgave van White Innocence (2016), waarin Wekker onderzoekt hoe ras in de Nederlandse cultuur passie en agressie oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd wordt ontkend. Wekker schrijft onder meer over de controverses rond Zwarte Piet, Artikel1 en Sylvana Simons.

Giftig spul – Carey Gillam
De pesticide Roundup, ooit geïntroduceerd als veilig, is in de praktijk ‘giftig spul’ dat kan leiden tot kanker, diabetes en alzheimer. Carey Gillam stuitte niet alleen op alarmerende feiten, maar ook op een machtige multinational, Monsanto, die er alles aan doet om het lucratieve middel te beschermen.

Lied der Revolutie – Russell Shorto
In zijn nieuwe boek laat Russell Shorto zien waarom vrijheid vandaag de dag nog steeds moet worden bevochten. Op basis van nieuwe bronnen verweeft hij de levens van zes Amerikanen tot een prachtig verhaal dat een nieuwe blik werpt op de Amerikaanse Revolutie (1765-1783).

Obama: een intiem portret – Pete Souza
Fotograaf Souza volgde als staffotograaf van het Witte Huis acht jaar lang iedere stap van Barack Obama. Dit fotoboek bevat een indrukwekkende selectie van meer dan honderd foto’s, die ieder een verhaal vertellen. Ze laten de vele gezichten van Obama zien. Een bijzonder mens opvallend in beeld gebracht.

Alfons Morales

Plaats een reactie

360 Magazine