Lezen in het weekend: De 360 Non-Fictie Top 5

360 Magazine  | 13 januari 2018 - 09:0013 jan - 09:00

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

De pianist van Yarmouk – Aeham Ahmad
Hij wordt the pianist from the ruins genoemd; de video van Aeham Ahmad, spelend op de piano te midden van het puin in Damascus, ging de wereld over. In dit boek vertelt hij zijn eigen verhaal, waarin de ‘redding’ van zijn muziek een terugkerend thema is.

De onzichtbare hand – Bas van Bavel
Het is een sprookje dat onze markteconomie een onmisbare voorwaarde voor welvaart en rechtsstaat is, stelt Van Bavel na een genadeloze vergelijking met de historische werkelijkheid. De vrijemarkteconomie gaat na een periode van welvaart namelijk altijd ten onder.

De geschiedenis van mijn leven – Fadhma Aïth Mansour Amrouche
Indrukwekkende autobiografie van een Kabylische vrouw die na haar geboorte als buitenechtelijk kind opgroeide als verstotene. Zonder drama vertelt ze over het leven in Kabylië en Tunis onder de Franse kolonisator.

Tegen de haat – Carolin Emcke
In onze gepolariseerde samenleving domineren denkwijzen die alleen twijfel toelaten over andermans standpunten – nooit over de eigen positie. Waar komt de haat vandaan die langzaam doorsijpelt in de maatschappij? En hoe kunnen we die bestrijden?

De kunst van het snijden – Lindsey Fitzharris
In de 19e eeuw waren operaties in anatomische theaters bloederig en huiveringwekkend. Chirurgen opereerden zonder verdoving, de meeste patiënten overleden. Tot chirurg Joseph Lister de geschiedenis van de geneeskunde voorgoed veranderde.

unsplash-logoTom Hermans

Plaats een reactie

360 Magazine