Lezen in het weekend: De 360 Non-Fictie Top 5

360 Magazine  | 10 februari 2018 - 08:3010 feb - 08:30

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

Zwarte Eland spreekt – John G. Neihardt
Zwarte Eland (1863-1950) was de laatste grote ziener en medicijnman van de Oglala-Sioux. Zijn levensverhaal is in dit boek opgetekend door indianenkenner John G. Neihardt. Een belangrijk boek over de levenswijsheid en de wereldbeschouwing van de Native Americans.

Ali: een leven – Jonathan Eig
Muhammad Ali was de meest gevatte, de knapste, de sterkste, de moedigste en boven alles The Greatest. Deze eerste allesomvattende biografie geeft een heel nieuw inzicht in de complexe, feilbare en moedige man die Ali was. Gebaseerd op ruim 500 interviews, duizenden nieuwe (FBI-)documenten en audiotapes.

De ziel. Een cultuurgeschiedenis – Ole Martin Høystad
De meeste mensen geloven dat ze er een hebben, maar bijna niemand kan uitleggen wat de ziel is. Van de oudheid tot het heden, van Homerus en Aristoteles via Dante en Descartes tot Darwin, Freud en Hannah Arendt, dit boek volgt het verhaal van de ziel.

Rode hongersnood – Anne Applebaum
Tussen 1931 en 1933 stierven in Oekraïne vijf miljoen mensen van de honger door het collectivisatieplan van Stalin. Anne Applebaum onthult dat er geen sprake was van ongelukkig beleid, maar van een doelbewust plan om een groot deel van de Oekraïense bevolking te vervangen door Russisch sprekenden.

Slapen met draken – Debi Gliori
Een depressie is moeilijk te begrijpen of uit te leggen. Dit boekje legt uit wat velen niet kunnen vertellen en helpt anderen om te begrijpen. Ook een mooi cadeau om iemand een hart onder de riem te steken of om zonder woorden elkaar te snappen. Vertaald door dichter Ellen Deckwitz.

Plaats een reactie

360 Magazine