Lezen in het weekend: de 360 non-fictie Top 5

360 Magazine  | 25 August 2018 - 08:3025 Aug - 08:30

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam:

Een naoorlogse achtbaan: Europa 1950-2017 – Ian Kershaw
Nazi-expert Kershaw beschrijft de geschiedenis van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Van de wederopbouw tot de Koude Oorlog, de roerige jaren zestig, de val van de Sovjet-Unie en 9/11. Hij eindigt met de nasleep van de crisis in 2008, waarin we nu nóg verkeren.

Tien argumenten om je social media-accounts nu meteen te verwijderen – Jaron Lanier
Een leven zonder sociale media maakt ons aardiger, verstandiger en gelukkiger, stelt Silicon Valley-pionier Lanier. Hij fileert scherpzinnig het kwaad van de sociale media en geeft een aanzet tot menselijker online netwerken.

Jezus. Het verhaal van een leven – Shusaku Endo
Gebaseerd op een nauwkeurige lezing van de vier evangeliën en met de sensibiliteit van de romanschrijver vertelt Endo het leven van Jezus, van zijn reis uit Nazareth naar zijn leermeester Johannes de Doper, tot zijn laatste woorden aan het kruis.

Levenskunst – Seneca
Als geen andere antieke auteur richt Seneca zich op de belangrijkste vragen die mensen zich stellen. Hoe moet ik leven? Wat moet ik doen om gelukkig te worden? En hoe kan ik op een waardige manier sterven? In vijf wijsgerige essays gaat Seneca op zulke kwesties in.

Madonna, het icoon. De biografie – Lucy O’Brien
In deze herziene, diepgravende biografie wordt het geheim ontrafeld van Madonna, al 35 jaar de grootste vrouwelijke popster ter wereld. Madonna, de hedendaagse versie van een eeuwenoud icoon, de artieste die zichzelf steeds opnieuw uitvindt: de Queen of Pop.

unsplash-logoKatlyn Boone

Plaats een reactie

360 Magazine