Lezen in het weekend: de 360 non-fictie Tip 5

360 Magazine  |  8 September 2018 - 08:30 8 Sep - 08:30

Deze vertaalde non-fictieboeken worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Het tijdperk van de tovenaars – Wolfram Eilenberger
Eilenberger beschrijft de jaren twintig – het decennium ná de Eerste Wereldoorlog en vóór het opkomende nationaalsocialisme en het Europese fascisme – aan de hand van de levens en ideeën van denkers als Martin Heidegger, Hannah Arendt, Walter Benjamin, Ludwig Wittgenstein en Ernst Cassirer.

21 lessen voor de 21ste eeuw- Yuval Noah Harari
In Sapiens boog Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden. Klimaatverandering, Trump, fake news, big data, het komt allemaal voorbij. In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.

Zijn leven, zijn redevoeringen – Adolf Hitler
Eerste autobiografie van Hitler uit 1923, samengesteld door de antisemitische conservatief Adolf-Victor von Koerber. Hitler presenteert zich als de architect van de kathedraal Duitsland en als de redder van Duitsland met een vergelijkbare status als Jezus. Het boek werd de ‘nieuwe bijbel’ genoemd.

De verendief – Kirk Johnson
De verendief is een fascinerend verhaal over vogels, vliegbinden en de destructieve kant van de mens. De diefstal van een partij dode vogels uit een museum voert visser Johnson naar een subcultuur waarvan hij nog nooit had gehoord: de victoriaanse kunst van het vliegbinden.

De Grieken – Philip Matyszak
Dit is het oude Griekenland – maar niet zoals wij het kennen. Wat maar weinigen weten is dat de Griekse beschaving zich uitstrekte rond de Zwarte Zee en in het hele Midden-Oosten, en dat er zelfs Griekse steden waren in de Himalaya. Dit boek vertelt de geschiedenis van de Grieken buiten Griekenland.

unsplash-logoClaudia

Plaats een reactie

360 Magazine