360 Top-5 non-fictie

7 October 2018 - 21:56 7 Oct - 21:56

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Napoleon – Adam Zamoyski
In dit boek ontrafelt meesterhistoricus Adam Zamoyski het verleden op zoek naar de echte Napoleon – niet de supermens, maar de man. Op basis van een groot aantal betrouwbare primaire bronnen in hun oorspronkelijke taal ontrafelt Zamoyski wat Napoleon dreef.

De weg naar onvrijheid – Timothy Snyder
In De weg naar onvrijheid onderzoekt Snyder de bedreigingen voor onze democratie en analyseert hij de oorzaken ervan. Hij laat zien hoe we de kernwaarden van onze manier van leven beter kunnen begrijpen en hij biedt verheldering in deze tijd van grote onzekerheid.

De tovenaar en de profeet – Charles Mann
Over veertig jaar zal de wereldbevolking de tien miljard bereiken. Dit gegeven legt volgens Mann twee typen mensen bloot: de profeten en de tovenaars, aanhangers van respectievelijk William Vogt en Norman Borlaug. Hij voorziet deze twee standpunten van een historische context en weegt de mogelijkheden.

Oordelen – Ziyad Marar
Volgens Marar heeft oordelen ook gunstige kanten; zo toont het onze verbondenheid. Sommige negatieve gevolgen van oordelen kun je met zijn adviezen vermijden. Dankzij voorbeelden uit de media, de wetenschap en uit Marars eigen leven gaan we inzien wat er werkelijk gebeurt als we oordelen.

De wereld – Plinius
Alles wat de Romeinen en de Grieken wisten over de hemel, de aarde, mensen, dieren, planten, geneesmiddelen, stenen, metalen en kunstwerken, vol anekdotes en sappige verhalen. Plinius had ons ook nog graag verteld hoe een vulkaanuitbarsting er van dichtbij uitziet, maar dat experiment overleefde hij niet.

U kunt de boeken online bestellen bij Boekhandel Athenaeum.

Voor abonnees: vergeet niet uw code onder TOTAAL op de bestelpagina in te vullen, zodat u als abonnee 10 procent korting krijgt op internationale fictie en non-fictie. De bezorging is gratis.

Plaats een reactie