Moordenaar wordt advocaat

The New York Times / 360  | 16 februari 2019 - 10:3616 feb - 10:36

Eerst zat hij in de cel voor moord, toen studeerde hij af aan een prestigieuze rechtenfaculteit. Nu probeert Bruce Reilly aan de bak te komen als advocaat. Maar zeg eens eerlijk, zou u hem inhuren?

September vorig jaar zat een groep academici en activisten bij elkaar op de Princeton-universiteit, om te praten over de grenzen van kunstmatige intelligentie in overheidsbeleid. Een groot deel van de discussie gaat over enkele van de gevoeligste kwesties in het rechtssysteem, zoals de vraag of iemand op borgtocht of met een proeftijd moet worden vrijgelaten. Veel aanwezigen zijn huiverig voor het gebruik van algoritmen om een verblijf in de gevangenis te bepalen – niet in het minst omdat misdaaddata nogal eens een vertekening vertonen op raciaal vlak. Vooral één conferentiedeelnemer is hier sceptisch over.

Zijn naam: Bruce Reilly. Als adjunct-directeur van VOTE, een in New Orleans gevestigde organisatie die opkomt voor voormalige gevangenen, is Reilly een beroemdheid op zijn terrein. Hij fungeerde als klankbord voor de leiding van de onlangs in Florida gevoerde campagne om 1,4 miljoen voormalige gevangenen hun kiesrecht terug te geven en heeft zijn diensten verleend bij vergelijkbare initiatieven in Rhode Island en Louisiana.

Lees verder op Blendle* (Gratis voor leden)

* Dit is een preview uit nummer 155, dat volgende week uitkomt, en daarom nog niet beschikbaar in de Reader

Plaats een reactie