Theater van het leven

360 | Amsterdam  | 29 maart 2019 - 16:0029 mrt - 16:00

Agenda | Vallende man
T/m 30 mrt, Internationaal Theater Amsterdam, ita.nl

Met zijn bewerking van Houellebecqs Elementaire deeltjes was regisseur Julien Gosselin de grote ontdekking van het Festival van Avignon 2013. Een jaar later volgde 2666, naar de bestseller van 
Roberto Bolaño, een stuk dat ondanks zijn extreme lengte (elf uur) door de Franse pers werd uitgeroepen tot de beste voorstelling van het jaar. Gosselin geldt met zijn 32 jaar als grote belofte van het internationale theater. The Guardian tipte hem als de enige mogelijke opvolger van Ivo van Hove. Gosselin wil dat theater iets zegt over de tijd waarin we leven en baseert zich het liefst op romans van levende schrijvers. Ook zijn stijl is lekker hedendaags, met veel luide muziek en acteurs die op het podium door camera’s worden gevolgd.

Zijn laatste project draait om de 
Amerikaanse schrijver Don DeLillo. Hij realiseerde al een voorstelling gebaseerd op diens drieluik Players, Mao II en The Names. Nu bewerkte Gosselin samen met het ITA-ensemble (voorheen Toneelgroep Amsterdam) DeLillo’s Falling Man, over de impact van 9/11 op een New Yorks gezin.

» Lees meer Agenda

Plaats een reactie