Verloren land. De zeven stappen van democratie naar dictatuur – Ece Temelrukan

360 | Amsterdam  | 30 maart 2019 - 10:0030 mrt - 10:00

Boekenselectie | Verloren land van Ece Temelkuran, een van de invloedrijkste politiek commentatoren van Turkije, is een hartstochtelijke en urgente verdediging van onze democratie.

In dit persoonlijke en politieke betoog ontleedt Temalkuran de wereldwijde opkomst van het populisme. Ze toont aan dat de westerse landen al slaapwandelend bezig zijn hun eigen democratisch bestel te verlaten. De politieke situatie onder Erdogan in haar moederland Turkije is volgens Temelkuran onderdeel van een wereldwijd fenomeen en moet daarom gezien worden als een waarschuwing voor landen, die na Turkije en Hongarije politiek verlamd kunnen raken.

Ook Nederland, waar onder invloed van Wilders en Baudet partijen als de VVD eveneens steeds populistischer worden, loopt volgens haar gevaar. ‘Scherp, onderhoudend en ontroerend.’ Sinan Can Ece Temelkuran (1973) is journalist, politiek commentator en succesvol auteur. Vanwege politieke onderdrukking heeft ze Turkije moeten verlaten.

Temelkuran schrijft onder meer voor The Guardian en The New York Times en heeft drie miljoen volgers op Twitter.Bestel dit boekPlaats een reactie