Begraafplaats Facebook

MIT Technology Review  |  6 mei 2019 - 20:00 6 mei - 20:00

Facebook kwam onlangs met updates voor zogenoemde herdenkingsaccounts waarop vrienden en familie herinneringen kunnen blijven delen op de tijdlijn van een overledene.

Het bedrijf zegt ervoor te zullen waken dat deze herdenkingsprofielen niet kunnen worden gekoppeld aan verjaardagsherinneringen of uitnodigingen voor evenementen.
De updates signaleren de worsteling van socialemediabedrijven met het groeiende aantal accounts van overleden gebruikers. Binnen vijftig jaar zal het aantal overleden gebruikers van Facebook het aantal levenden namelijk overtreffen, zo blijkt uit onderzoek van het Internet Institute van de Universiteit van Oxford.
Als het aantal gebruikers van Facebook stil blijft staan op de huidige 2,2 miljard, dan heeft het aantal overleden gebruikers het aantal levenden ingehaald in het jaar 2070. In 2100 telt Facebook dan 1,4 miljard overleden gebruikers. In een realistischer scenario, met een jaarlijkse gebruikersgroei van 13 %, gaat het nog een stuk sneller: tegen 2100 zullen er dan 4,9 miljard dode Facebookgebruikers zijn.

(MIT Technology Review, Boston)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie