IJslandse natuur is té populair

AP / 360  |  2 June 2019 - 20:00 2 Jun - 20:00

De IJslandse natuur lijdt onder Justin Bieber.

In de Fjadrárgljúfur-kloof nam de Canadese popster een videoclip op van zijn hit I’ll Show You, die sinds 2015 meer dan 440 mln keer is bekeken op YouTube. Daarin rolt en rent Bieber over de kwetsbare mosgrond, bungelt met zijn voeten over een klif en poedelt in een rivier. Sindsdien hebben naar schatting meer dan 1 miljoen mensen het fraaie maar uiterst kwetsbare gebied bezocht.

De plek is inmiddels afgesloten, maar fans laten zich niet weerhouden door hekken, borden of parkwachters die uitleggen dat het landschap zo veel bezoekers niet kan verdragen. Parkwachter Hanna Jóhannsdóttir kreeg zelfs steekpenningen en een gratis reis naar Dubai aangeboden om het hek bij de kloof te openen.

Ook elders lijdt de IJslandse natuur onder de populariteit van haar schoonheid. Vorig jaar bezochten 2,3 miljoen toeristen IJsland, acht jaar eerder waren dat er slechts 600.000.

(AP, IJsland)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie