By Heinrich Klaffs - originally posted to Flickr as Elton John 1603720004, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12312076

Rusland censureert Rocketman

YahooNews / 360  | 23 June 2019 - 20:0023 Jun - 20:00

Russische bioscoopbezoekers zijn boos over de censuur van de film Rocketman, de biopic over het leven van van Elton John. Op last van de autoriteiten zijn in de Russische versie van de film alle scènes met homoseks verwijderd.

Ook zijn sommige scènes verwijderd waarin drugsgebruik is te zien. Nadat filmcritici een preview van de film hadden gezien en opmerkten dat zoenende mannen en homoseks ontbraken, liet de Russische distributeur weten dat de is film aangepast om aan de Russische wet te voldoen.

Rusland heeft een zeer bedenkelijke reputatie als het gaat over LGBT-rechten en een controversiële wet verbiedt de vertoning van ‘niet-traditionele seksuele relaties’ aan minderjarigen.

Moskovieten hoopten de oorspronkelijke versie van de film wel in een onafhankelijke bioscoop in de Russische hoofdstad te kunnen zien, maar kwamen er teleurgesteld achter dat ook daar alleen de gecensureerde versie mag worden vertoond. Elton John noemde de censuur ‘gruwelijk onaanvaardbaar’ en ook internationale rechtengroepen hebben de censuur veroordeeld.

(YahooNews, Moskou)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie