Het oudste vegetarische restaurant ter wereld

BBC / 360  | 27 June 2019 - 20:0027 Jun - 20:00

Haus Hiltl in het Zwitserse Zürich is niet alleen een van de populairste eetgelegenheden van de stad, maar het wordt door Guinness World Records ook erkend als het oudste vegetarische restaurant ter wereld.

Het restaurant voor ‘gezonde verwennerij’, werd opgericht in 1898 en wordt nu beheerd door de vierde generatie van de Hiltl-familie. De menu’s van Haus Hiltl combineren Indiase, Aziatische, mediterrane en Zwitserse invloeden en hebben inmiddels generaties Zwitsers en Europeanen kennis laten maken met een uitgebreide keuze aan vegetarische opties. En dat in een stad die met zijn stevige varkens- en kalfsvleesgerechten bekendstaat als een stad van vleeseters. Bij de opening werd Haus Hiltl dan ook geridiculiseerd als restaurant voor ‘herbivoren’ en ‘graseters’. Inmiddels heeft het restaurant al acht vestigingen in Zürich.

Om de filosofie van ‘gezonde verwennerij’ verder te verspreiden, werd in de hoofdvestiging vier jaar geleden de Hiltl Academie geopend, waar foodies en professionele koks veganistische en vegetarische kooklessen kunnen volgen.

(BBC, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto door Adrian Michael – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2611528