Modehuizen betalen restauraties in Rome

Wanted in Rome / 360  |  3 July 2019 - 20:00 3 Jul - 20:00

De restauratie van de Romeinse Tempel van Venus en Roma, gewijd aan de godinnen Venus Felix (de gelukkige Venus) en Roma Aeterna (het eeuwige Rome), wordt met €2,5 mln gesponsord door modehuis Fendi. De tempel, die door keizer Hadrianus is ontworpen en waarvan de bouw in 121 begon, was de grootste van Rome.

Drie jaar geleden vierde Fendi zijn 90e verjaardag met een modeshow bij de Trevifontein in Rome, waarvan het de restauratie à €2 mln financierde. Fendi is niet het enige Italiaanse modemerk dat zich inzet voor het herstel van historische plekken in Rome. Zo betaalde Gucci €1,6 mln voor de restauratie van de Tarpeïsche Rots en schoenenmerk Tod’s heeft €25 mln toegezegd om het Colosseum te herstellen. Juwelenmerk Bulgari schonk €1,5 mln om de Spaanse Trappen schoon te maken en kondigde onlangs aan geld te doneren voor het herstel van het Largo di Torre Argentina.

(Wanted in Rome, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto door Ricardo André Frantz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2385178