Wat sommige mannen overhebben voor een beurt

The Cut / 360  | 14 July 2019 - 17:1914 Jul - 17:19

‘Incels’ zijn mannen die onder het mes gaan om hun kaaklijn te verbreden en hun datingprofiel te verbeteren. Op fora laten ze zich haatdragend uit over vrouwen en over Chads, je weet wel, van die mannen die dag en nacht worden opgehemeld om hun superieure genen, tonnen verdienen, alleen denken aan de volgende rugbywedstrijd en bij thuiskomst een triootje doen met twee supermodellen.

Truth4lie was 27 jaar en depressief en woonde na een jaar in een psychiatrische kliniek te hebben doorgebracht vanwege een zelfmoordpoging in een studentenflat, toen een vriend hem The Game liet zien, de gids met versiertips van Neil Strauss. Samen oefenden ze openingszinnen uit het boek, die ze later wilden uitproberen op meisjes in nachtclubs. ‘Wil je me zoenen? Ik heb toch niet gezegd dat dat mocht?’

In het echte leven werd Truth4lie nerveus van versierkunst. Volgens één tip zou bij binnen drie seconden nadat hij een vrouw had gezien een gesprek met haar moeten aanknopen, maar voor hem was dat alsof hij examen moest doen. Toch probeerde hij de technieken een paar jaar lang uit, met wisselend succes. Uiteindelijk ontdekte hij een forum, ‘Sluthate’, waar anonieme mannen elkaar troffen om ‘het nut van versiertechnieken te ontkrachten’. Een bezoeker beschreef in een post hoe hij uiteindelijk had beseft dat het niets uitmaakte wat hij tegen een vrouw zei, vanwege zijn uiterlijk. Deze bezoeker had een selfie geüpload, waarin hij de spot dreef met de gebreken in zijn gezicht. De anderen prezen hem hem omdat hij ‘de zwarte pil had geslikt’, code voor het tragische besef laten doordringen dat je lelijk bent. Lelijke mensen, en vooral lelijke mannen, zo zeiden de forumdeelnemers, zijn voorbestemd om een ongelukkig leven te leiden en eenzaam te sterven.

» Lees dit artikel in de Reader / op Blendle

Plaats een reactie