Bommen in Pompeï

Il Fatto Quotidiano / 360  | 23 July 2019 - 20:0023 Jul - 20:00

Bijna 2000 jaar na de uitbarsting van de Vesuvius, waardoor Pompeï onder een dikke laag as bedekt raakte, doen archeologen nog steeds nieuwe ontdekkingen en die betreffen niet altijd adembenemende fresco’s of restanten van Romeinse architectuur.

In het gebied liggen namelijk ook een tiental onontplofte bommen die de geallieerden daar in de Tweede Wereldoorlog hebben laten vallen. Op de historische plek werden in 1943 maar liefst negen bombardementen uitgevoerd vanwege berichten, die later vals bleken te zijn, dat Duitse eenheden hun kamp hadden opgeslagen tussen de ruïnes.

Van de onontplofte projectielen in Pompeï zijn er inmiddels 96 onschadelijk gemaakt, maar in het gebied liggen naar schatting nog tien onontplofte exemplaren. Het Archeologisch Museum van Pompeï zegt dat er geen reden is voor paniek, omdat het voor publiek toegankelijke deel zorgvuldig uitgekamd is. De bommen zouden liggen op een nog niet afgegraven deel van zo’n 9 hectare, dat eerst door het leger moet worden schoongeveegd voordat archeologen er met opgravingen mogen beginnen.

(Il Fatto Quotidiano, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie