Regenachtig

360 / Agenda  | 30 August 2019 - 14:0030 Aug - 14:00

Agenda | Woody Allen – A Rainy Day in New York
vanaf 29 augustus in de bioscoop

Eindelijk gaat de nieuwste Woody Allen, A Rainy Day in New York, in première. Allen draaide de film al twee jaar geleden voor Amazon, maar daar lag hij ‘voor onbepaalde tijd’ op de plank.

De 83-jarige regisseur was mede door de opmars van #MeToo weer eens onder vuur komen te liggen vanwege een aantijging van seksueel misbruik, ditmaal door zijn dochter Dylan Farrow. Toen bekend werd dat de film alsnog zou uitkomen (overigens niet in de VS), was het de regisseur zelf die de trailer online zette.

A Rainy Day in New York is vintage Woody Allen: de relatie van een jong koppel (gespeeld door de fenomenale Timothée Chalamet en Elle Fanning) raakt in zwaar weer wanneer ze voor belangrijke zaken naar New York moeten. Ook de schrijver op leeftijd die een affaire krijgt met een jonge studente – vaste prik bij Allen – ontbreekt niet. Het zet allemaal te denken. Zozeer zelfs dat meerdere acteurs hun salaris demonstratief aan goede doelen doneerden en zich openlijk distantieerden van de film. Grote vraag: wie durft nog te gaan kijken?

» Lees meer Agenda

Plaats een reactie