‘Simpel, maar indirect’

360 / Amsterdam  |  1 September 2019 - 10:38 1 Sep - 10:38

Gerecenseerd | De populaire dierenfeiten van Maja Säfström

De Zweedse Maja Säfström had een eigen architectenbureau maar voelde zich er nooit helemaal op haar gemak, vertelt ze aan Talk-Illustration. Toen ze door een ‘fantastische professor’ werd aangespoord abstracte tekeningen te maken en die op Instagram te delen, kreeg ze ineens talloze volgers en fantastische aanbiedingen, waaronder een van een redacteur van uitgeverij Random House. Nu wordt haar werk, waarin ze dierenfeiten voorziet van illustraties, ‘van Italië tot Korea’ uitgegeven.

De blog Love in the Time of Chasmosaurs noemt de tekeningen ‘simpel, maar indirect’. Het zou de tekenaar meer te doen zijn om de vreemde charmes van haar subjecten dan om hun anatomie. Ook het Zweedse Tidningen Kulturen prijst deze kwaliteit: Säfströms boeken zouden je aan het denken zetten over begrippen als ‘natuurlijke grootte’, waardoor het boek ‘de verbeelding prikkelt’.

Een auteur van de blog Like Bears to Honey is minder geïnspireerd, en raadt Säfströms werk aan aan ‘mensen die houden van trivia en van huiskamers als uit een Ikea-catalogus’. Dat laatste lijkt Säfstroms eigen huis in ieder geval tekort te doen, getuige de Zweedse interieursite lovelylife.se, waarop foto’s van haar woning en gezin zijn te zien.

In september verschijnt Maja Säfströms _Wonderbaarlijke feiten over babydieren bij uitgeverij Podium._

» Lees meer Gerecenseerd

Plaats een reactie

© majasbokshop.com