Pleidooi voor de Britse telefooncel

The Guardian / 360  |  6 September 2019 - 20:00 6 Sep - 20:00

Ooit stond op elke straathoek in Groot-Brittannië een klassieke rode telefooncel, in 1924 ontworpen door architect Sir Giles Gilbert Scott. Van het oorspronkelijke aantal van 70.000 zijn er nu nog circa 10.000 over. De helft daarvan is nog operationeel en de rest huisvest defibrillators, wordt gebruikt als micro ruilbibliotheek, als koffiekiosk of zelfs als reparatieplek voor mobiele telefoons.

Steeds meer Britten willen de resterende cellen behouden, al is het maar omdat ze Britser dan Brits zijn: in 2015 werd de rode telefooncel verkozen tot het beste Britse ontwerp aller tijden, vóór de dubbeldekker, de Spitfire, de Union Jack en de Rolls Royce.

Op de recente jaarlijkse algemene vergadering van British Telecom (BT), dat ook in het tijdperk van de mobiele telefoon de wettelijke verplichting heeft om een telefooncelnetwerk te onderhouden, eiste een activistische aandeelhouder onder luid applaus van de aanwezigen dat BT meer gaat doen aan het behoud van de traditionele telefooncellen.

(The Guardian, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie