Kras

NPR / 360  | 11 September 2019 - 14:0011 Sep - 14:00

Op aandringen van haar zoon begon de Indiase Man Kaur in 2009 met hardlopen. Ze was toen 93. Het hardlopen ging lekker, Kaur won medailles en ze begon zich ook in andere atletiekonderdelen te bekwamen. Dit jaar won ze, 103 inmiddels, op de World Masters Athletics Championships in Polen goud in alle vier de categorieën waar ze aan deelnam: kogelstoten, speerwerpen, 60 meter en 200 meter hardlopen.

Daarbij moet worden aangetekend dat er geen deelnemers in haar leeftijdscategorie waren die aan al deze onderdelen deelnamen. Daarom liep ze op de 60 meter tegen twee 85-jarigen en drie 90-jarigen.

Kaur en haar inmiddels 81-jarige zoon en trainer, Gurdev Singh, brachten de afgelopen zomer door op de campus van verschillende Indiase universiteiten om hun geheimen te delen met studenten die hun sportprestaties willen verbeteren. De studenten werden onder meer geïnformeerd over het strikte dieet dat Kaur volgt en dat is ontworpen door haar zoon. Het bestaat onder meer uit zelfgemaakte sojamelk en kefir, tarwegrassap, noten, linzen en chapati’s gemaakt van gekiemde tarwe.

Tien jaar nadat ze ermee begon is Kaur nog steeds dol op hardlopen en ze denkt er niet aan om met pensioen te gaan, zegt haar zoon, die zelf ook nog fanatiek sport. Zijn moeder denkt volgens hem dat ze haar prestaties nog verder kan verbeteren. Of dat lukt wordt later dit jaar duidelijk tijdens hun volgende avontuur in Maleisië, waar zowel moeder als zoon zullen strijden in hun leeftijdscategorieën op de Aziatische Masters-atletiekkampioenschappen in december.

(NPR, Mumbai)

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie

© Man Kaur Official Facebookpagina