Harry Potter is gevaarlijk

The Tennessean / 360  | 18 September 2019 - 20:0018 Sep - 20:00

Scholieren van de St. Edward Catholic School in Nashville krijgen niet langer toegang tot de Harry Potter-boeken in de bibliotheek. De populaire serie over de jonge tovenaar gaat in de ban op last van Dan Reehil, pastoor van de school.

‘Deze boeken presenteren tovenarij die zowel goed als kwaad is, en dat is onjuist. De vloeken en spreuken die in de boeken worden gebruikt, zijn echte vloeken en spreuken waardoor, als ze worden gelezen, het risico ontstaat dat boze geesten worden opgeroepen in de aanwezigheid van de persoon die de tekst leest’, aldus Reehil in een e-mail. Hij schrijft verschillende duiveluitdrijvers in de VS en Rome te hebben geraadpleegd en dat ook zij een verbod hebben aanbevolen. Volgens de hoofdinspecteur van scholen in het bisdom van Nashville heeft de katholieke kerk geen officieel standpunt over de Harry Potter-boeken, en daarom heeft de pastoor van de school het laatste woord.

(The Tennessean, Nashville)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie