Generatie Z kiest voor Londen

Die Welt / 360  | 19 September 2019 - 20:0019 Sep - 20:00

Generatie Z, de generatie die is geboren tussen 1997 en 2012, wordt doorgaans als extreem veeleisend en zelfs verwend beschouwd.

Opgegroeid in een tijd van groei en welvaart, waarin internet op grote schaal beschikbaar werd en de verspreiding van de smartphone een grote sprong maakte, hechten de ‘digital natives’ veel belang aan veiligheid, diversiteit en autonomie. Tegelijk staan ze bekend als eerder pragmatisch dan hardwerkend. Kennelijk is Duitsland geschikt voor deze generatie, want volgens onroerend goedplatform Nestpick, dat wilde weten welke steden het beste aan de hoge eisen van generatie Z voldoen, staan zowel München als Berlijn in de top-tien van meest aantrekkelijke steden ter wereld. Alleen de VS tellen met Los Angeles, New York en San Francisco nog meer top 10 steden.

Londen staat op nummer 1 als pionier op het gebied van digitalisering, activisme, entertainment en het bedrijfsleven, Stockholm volgt op twee en Amsterdam staat negende, vóór Vancouver.

(Die Welt, Berlijn)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie