Fans persen Juventus af

ANSA / 360  | 25 September 2019 - 20:0025 Sep - 20:00

De Italiaanse politie heeft 12 ‘ultra’s’ gearresteerd. De fans uit de harde kern van Juventus worden onder meer verdacht van afpersing. Justitie zegt dat de betrokkenen een ‘criminele strategie’ gebruikten om Juventus te chanteren, nadat de club aan het einde van het seizoen 2017-18 besloot te stoppen met het verlenen van privileges aan de ultra’s.

Zij eisten dat de club hen tickets zou geven om illegaal te kunnen verkopen, en daarnaast rekenden ze op uitnodigingen voor clubfeesten, gratis consumpties in stadionbars en goedkope seizoenskaarten.

Toen de club weigerde werd er gedreigd met represailles, zoals racistische gezangen in het stadion die zouden leiden tot forse boetes. In totaal worden er 37 mensen verdacht van bendevorming, afpersing, witwassen en geweld. Een van hen, Geraldo ‘Dino’ Mocciola, zat begin jaren negentig vast voor de moord op een politieagent. Bij de arrestaties werden nazisymbolen, fascistische vlaggen en foto’s van Benito Mussolini in beslag genomen.

(ANSA, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto: [https://www.flickr.com/photos/4444/Suwaif ::] – Flickr, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2500128