Een kater is een ziekte

BBC / 360  |  2 October 2019 - 20:00 2 Oct - 20:00

In een rechtszaak tegen de producent van een antikaterdrankje heeft een Duitse rechtbank geoordeeld dat het hebben van een kater kan worden beschouwd als een ziekte. De rechter vindt dat ook kleine of tijdelijke veranderingen in de normale toestand van het lichaam als ziekte kunnen worden beschouwd en dat geldt dus ook voor de vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn van een kater.

De zaak was aangespannen omdat het bedrijf, dat niet bij name wordt genoemd, ervan werd beschuldigd gezondheidsclaims te doen over zijn antikaterdrankjes en -poeders. Dat is in Duitsland verboden. ‘Informatie over een voedingsproduct mag geen eigenschappen claimen voor het voorkomen, behandelen of genezen van een menselijke ziekte of de indruk wekken van een dergelijke eigenschap’, aldus de rechtbank, en daarom is het bedrijf in overtreding.

De uitspraak werd gedaan op 23 september, twee dagen nadat het startsein voor de Duitse Oktoberfeesten was gegeven. De bierfeesten duren tot 6 oktober.

(BBC, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Door uk:Користувач:Gutsul – uk:Зображення:Oktoberfest bierzelt.JPG, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=322189