Komisch-vunzige lyrics

360 / Amsterdam  | 17 November 2019 - 16:0017 Nov - 16:00

Gerecenseerd | Nieuw album Electric Six: niet highbrow maar verrassend complex

Ze zouden een van de hardst werkende band van het moment zijn: ze zijn constant op tournee en hebben sinds 2003 zeventien albums gemaakt, waarvan de laatste dit jaar uitkwam: Bride of the Devil. Interessant aan Electric Six, vindt Spill Magazine, is dat hun muziek niet lijdt onder deze hoeveelheid werk. Het laatste album zou ‘verrassend complex’ zijn en een van de beste uit hun loopbaan. ‘Het laat zien hoe divers deze band is’ en weet je te raken. Niet alleen emotioneel, ook politiek. De naam van hun laatste tour luidt Russia, If You’re Listening.

De band brak door met de hits Danger! High Voltage en Gay Bar, en wordt door muziekdatabase AllMusic omschreven als ‘rockmuziek met elementen van garage, disco, punk, new wave en metal’. Ook PureRawk noemt het album vanuit puur muzikaal standpunt geslaagd. De recensent heeft alleen wat moeite met zanger Dick Valentines ‘overdreven voorliefde’ voor komisch-vunzige lyrics. Maar, zegt hij, je luistert niet naar Electric Six vanwege de highbrow en goede smaak, en dat maakt dat je het hem ook weer makkelijk vergeeft.

Electric Six: 14 november TivoliVredenburg, Utrecht; 15 november Gebr. De Nobel, Leiden; 16 november Q-Factory, Amsterdam.

» Lees meer Gerecenseerd

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

Plaats een reactie

© Getty