Volledig 3D-geprinte huizen

Dwell / 360  | 17 January 2020 - 20:0017 Jan - 20:00

In het Mexicaanse Nacajuca, in de staat Tabasco, zijn de eerste twee volledig 3-D geprinte woonhuizen van 50 vierkante meter opgeleverd voor gezinnen die onder de armoedegrens leven.

De Amerikaanse non-profit New Story had 24 uur nodig in een periode van enkele dagen om ze te printen en in samenwerking met een lokale non-profit organisatie werden op met traditionele wijze afgewerkt. De huizen hebben een woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer. Meerdere ramen verzekeren voldoende licht en windblokken boven de ramen zorgen voor ventilatie.

Op korte termijn wordt er een gemeenschap van 50 woningen voor minvermogenden neergezet, omgeven door groene ruimtes en basisvoorzieningen. De gezinnen die zijn geselecteerd om in de nieuwe gemeenschap te wonen, werden nauw betrokken bij het ontwerpproces, om huizen te creëren die het beste bij hun levensstijl passen. Aangezien Tabasco in een aardbevingsgebied ligt, zijn de huizen zo ontworpen dat ze generaties lang mee kunnen.

(Dwell, San Francisco)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

© Joshua Perez