Maleisië is klaar met illegale plasticdump

Kort nieuws | CNN  |  1 February 2020 - 20:00 1 Feb - 20:00

Maleisië heeft 150 containers met plastic afval teruggestuurd naar voornamelijk rijke landen. Frankrijk ontving er 43, 42 gingen naar Groot-Brittannië, 17 naar de Verenigde Staten, 11 naar Canada en tien naar Spanje. De rest werd teruggestuurd naar Hongkong, Japan, Singapore, Portugal, China, Bangladesh, Sri Lanka en Litouwen.

Maleisië werd sinds 2018 overspoeld door illegaal gedumpt plasticafval nadat China maatregelen had genomen tegen een grote recyclingfabriek. Vervolgens werd Maleisië gekozen als belangrijkste doelwit voor het illegale afval en daar heeft het land nu schoon genoeg van.

De Maleisische regering wil voor eens en voor altijd duidelijk maken dat het niet de vuilstortplaats van de wereld is. ‘Aan alle mensen die ons zien als de vuilnisbelt van de wereld: wordt wakker,’ zei milieuminister Yeo Bee Yin afgelopen maandag. Ze voegde eraan toe dat ze in gesprek is met de Amerikaanse autoriteiten om dit jaar nog eens 60 containers terug te sturen.

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie