360 Top-5 Non-fictie

Literatuur | Gerecenseerd | Redactie  | 18 February 2020 - 13:0018 Feb - 13:00

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

In 6 weken naar zero waste – Kate Arnell
Vert. Ronald Schrijber

Deze praktische gids laat zien dat iedereen minder afval kan produceren en duurzamer kan leven, met alle voordelen van dien. Met behulp van zeven regels en een duidelijk stappenplan kan iedereen binnen zes weken het grote verschil maken.

Zenboeddhisme en het Westen – Erich Fromm & Daisetz T. Suzuki
Vert. A.J. Richel

Zenboeddhisme en het Westen behoort zonder twijfel tot de belangrijkste publicaties over de spirituele raakvlakken tussen het westerse mensbeeld en de oosterse wijsgerige traditie.

Een heel stabiel genie – Philip Rucker & Carol Leonnig
Vert. J. van den Berg, H. Corver, N. de Nijs Bik-Plasman, A. Janssen, P. Ruiter​

Op basis van meer dan 200 bronnen in en om het Witte Huis wordt een schokkend beeld geschetst van de dagelijkse gang van zaken in het Oval Office en van Trumps ontmoetingen met buitenlandse regeringsleiders.

De republiek of de dood – Cicero
Vert. John Nagelkerken

Cicero, de grote redenaar en ervaren politicus, zet zich ondanks zijn hoge leeftijd nog één keer in voor de in zijn ogen ideale staatsvorm: de republiek. Dit doet hij in een reeks van veertien felle redevoeringen, die bekendstaan onder de naam Philippicae.

Durf te falen – Elizabeth Day
Vert. Eefje Bosch

In Durf te falen beschrijft Day op humoristische wijze wat zij heeft geleerd van de dingen die fout gingen in haar jeugd, op school, in de liefde en op het werk, met familie en vrienden. Daardoorheen weeft zij de verhalen van de beroemdheden die ze interviewde.

Plaats een reactie